• DOLAR 32.367
  • EURO 35.048
  • ALTIN 2326.05
  • ...
Foça Saldırısının Failleri Yakalandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Urfa`daki çatışmada ölü ele geçirilen Ahmet Bal ve yaralı ele geçirilen Yunus Çiçek isimli kişilerin geçen ay İzmir Foça `da askeri aracın geçişi sırasında bombalı saldırıyı düzenleyenler olduğunu bildirdi.

Foça`da saldırıyı gerçekleştirenlerin, Şanlıurfa`nın Viranşehir ilçesinde polise düzenlenen saldırıyı gerçekleştirenlerle aynı kişiler olduğu, parmak izi ve ifadelerden tespit edildi. Yaralı olarak ele geçirilen bir kişi, sorgusunda, Foça`daki eylemi gerçekleştirdiklerini itiraf etti. Konuyla ilgili basın toplantısı düzenleyen Vali Celalettin Güvenç, o kişilerin isimlerini açıkladı.

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Viranşehir`deki saldırıya ilişkin, ``Bu sabaha karşı bunlara yardım ve yataklık yapan, İzmir ilimizde 3, ilimiz Ceylanpınar ilçesinde de 2 kişiyi gözaltına almış bulunuyoruz. Çalışmalarımız devam ediyor. Yaptığımız tespitlere göre, bu teröristler özel yetiştirilmiş teröristler. 3 Ağustos günü ilimiz Ceylanpınar ilçesine, Suriye`den giriş yapmışlar, karayoluyla İzmir`e geçerek keşifleri yaptıktan sonra Foça`daki eylemi gerçekleştirmişler. Bununla ilgili parmak izleri kesinlikle uymaktadır`` dedi.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir