• DOLAR 32.526
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2424.229
  • ...
Twitter ve Facebook Kapatılabilir!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Devlet sosyal medyayı kontrol altında tutmanın yollarını arıyor. Arap Baharı ayaklanmalarının sosyal medyada organize edildiğini, son dönemde peş peşe gelen terör saldırılarının ardından yaşanan gerginliklerin de Facebook ve Twitter`da örgütlendiğini düşünen devlet kurumları bunu engellemek için düğmeye bastı.

BAKANLIK ALARMDA

Sosyal medyanın bu tür girişimlerde ‘katalizör` etkisi oluşturduğu yönünde hazırlanan raporlar üzerine önlem almak için Ulaştırma Bakanlığı alarma geçti. Bakanlık, başta Twitter ve Facebook olmak üzere sosyal medyaya ‘kamu güvenliğinin gerektirdiği ve zorunlu kıldığı` durumlarda müdahale edilmesini gündemine aldı.

ANLIK ENGELLEME

Düzenlemenin yöntemi üzerinde Ulaştırma Bakanlığı bünyesinde tartışmalar devam ediyor. Henüz çok ‘ham` sayılabilecek düzenleme uyarınca güvenlik güçlerinin de uyarısıyla Ulaştırma Bakanlığı, toplumsal çatışma oluşturabilecek, kamu güvenliğini tehdit edecek olağanüstü olaylarda, sosyal medyaya müdahale edecek. Erişim, ‘anlık` ya da ‘saatlik` engellenecek.

Ulaştırma Bakanı: Tehdit söz konusu, tedbir alınmalı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım, daha önce katıldığı bir televizyon programında konuyla ilgili şu mesajları vermişti: "Gaziantep`te yaşadığımız bu terör olayı sonrasında sosyal medya çok etkindi. ‘İkinci bir patlama oldu`, filan dendi. Şu oldu. Bu oldu. Bir şayia yayıldı. BDP binası yakıldı gibi. Çok sıkıntılı durumlar. Tunus, Libya ve Mısır devrimini yapan sosyal medyadır. Bunlar, iletişim devrimidir. O yüzden orada belki hayırlı işe vesile oldular ama sosyal medya bazen büyük toplulukları gaza getirebiliyor ve yanlış yöne de yönlendirebiliyor. Bu bir tehdittir. Bunun tedbirlerinin alınması lazım. Zor, nasıl alınır, bilmem. Bunun aramızda konuşulması lazım."

Arap Baharı korkuttu

KUZEY Afrika ve son olarak Suriye`de görülen ve rejimlerin devrilmesine yol açan ayaklanmalar, sosyal medya üzerinden örgütlendi. Binlerce kişi, Facebook`ta toplanma zamanı ve mekânını belirleyerek sokağa çıkıp gösteri yaptı.

Habertürk

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir