• DOLAR 32.565
  • EURO 34.876
  • ALTIN 2439.51
  • ...
CHP: Suriye`de Laiklik Elden Gidiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Hatay`daki Apaydın Kampı`na giremediği için hükümeti "Yüce Divan"la tehdit eden CHP, Suriye ile ilgili çok ilginç bir iddiada bulundu.

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Ali Ediboğlu, Suriye`de laikliği korumak isteyenlerle şeriat getirmeye çalışanlar arasında yapılan bir savaş olduğunu belirterek, bu ülkedeki var olduğunu savunduğu laikliğin elden gideceğini ima etti.

Haksözhaber`in haberine göre özel bir televizyon kanalında konuşan Ediboğlu, "Bu kamp dünyanın tüm gözlemcilerine göre Suriye`de var olan savaşın iki tarafından birini barındırmaktadır. Bizim deyimimizle laikliği korumak isteyen Suriye halkı ile Suriye`ye şeriat getirmeye çalışanlar arasında bir savaş var. Bir çatışma var. İki taraf birbirini öldürüyor. Alevi-Sünni çatışması yok. Laiklerle şeriatı getirmek isteyenler arasında bir çatışma ortamı var." dedi.

Edipoğlu, bu savaşa rağmen Suriye halkı olarak nitelediği Baasçıların anti-emperyalist duruşlarının ve laikliği kurumsallaştıran milliyetçi yapısının şeriata geçit vermeyeceğini ima etti.

Suriye`de muhaliflerin artık savaşacak gücünün kalmadığını büyük bir iştiyakla iddia eden Edipoğlu, Hatay-El Kaide ilişkisini PKK-Kandil ilişkisine benzetti. Ediboğlu`na göre bu cihadçılar, Suriye`de herhangi bir "kurtarılmış bölge"leri olmadığı için Hatay`a geliyorlarmış!

Edipoğlu, Aydınlıkçı bir çirkinliği de sergilemekten geri durmadı. Ellerinde birçok adres olduğunu belirten Edipoğlu, "Ben şu teklifte bulunuyorum. Bizim göstereceğimiz adreslere, MHP ve AKP milletvekilleri ile birlikte kameraları alıp gidelim. Buralara girebiliyorsak ben çıkar özür dilerim. O adreslerde cephanelikler var. Ciddi silahlar var. Ağır silahlar var. Bazı adreslerde el-Kaide militanları ve kullandıkları silahlar var. Çok sayıda da yabancı ajan var." dedi.

Ediboğlu`nun CHP milletvekili sıfatından ziyade Baas muhaberatı mensubu gibi konuşması dikkatlerden kaçmadı.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir