• DOLAR 32.515
  • EURO 34.967
  • ALTIN 2447.354
  • ...
Batman Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman yerel gazetelerinde 04 Eylül 2012 Salı günü yer alan bazı haber özetleri şöyle;

 

Batman Basın.Com; `Yargının Sorunlarına Ciddi Bir Çözüm Üretilemedi`
2012- 2013 Yargı Yılı`nın açılışı nedeniyle açıklamada bulunan Batman Barosu, bazı düzelmeler olsa da yargı erkini ayakta tutması gereken temel konularda ciddi bir çözüm üretilemediğine dikkat çekti.

 

`Tesettür, Anayasal Güvence Altına Alınmalı`
Hak ve Özgürlükler Platformu, eğitim kurumlarındaki başörtüsü yasağının ve karma eğitim zorunluluğunun kaldırılması talep ederek, hayatın her alanında tesettür serbestiyetinin anayasal güvence altına alınması gerektiğini belirtti.

 

Batman Umut Gazetesi; `Batman`a Akıllı Evler`
Batman`a güvenlik sistemi ve teknolojik yapısıyla dikkat çeken akıllı evler kuracak olan Muyap İnşaat basını bilgilendirdi.

 

`Batman Üniversitesi`nde Kayıtlar Başladı`
Batman Üniversitesi`nde kayıtlar başladı, bu yıl Batman Üniversitesi`ni bin 777 kişi kazandı.

 

Batman Gazetesi; `İşte Uçakların Son Tarifesi...`
Diyarbakır Hava alanındaki bakımın tamamlanmasıyla Batman, eski günlerine döndü. THY`nın İstanbul ve Anadolu Jet`in Ankara seferleri aynı. Pegasus, haftada 4 gün İstanbul`a sefer yapacak. Diyarbakır Hava alanındaki bakımın sona ermesiyle şehrimize inen uçaklar yeniden Diyarbakır`a konuşlanmaya başlarken ilimiz hava alanındaki uçak hareketi de yeniden şekillendi. Türk Hava Yollarının her gün yaptığı İstanbul-Batman sefer saatinde herhangi bir değişiklik olmadı. Saat 16.00`da Batman hava alanına inecek olan THY uçağı saat 16.50`de Batman`dan havalanarak Atatürk hava limanına gidecek. Anadolu Jet`in Ankara seferi de aynı kaldı. Ankara`dan saat 09.20`de kalkan uçak saat 10.45`de Batman hava alanına inecek ve saat 11.20`de de Batman`dan havalanacak. Buna karşılık Pegasus`un seferleri devam edecek. Pegasus, haftanın 4 günü ilimizden sefer yapacak. Gece ve gündüz olan seferlerin saatleri şöyle: Pazartesi ve Cumartesi günleri Batman`a geliş 07.00, Batman`dan kalkış saat 07.30. Salı-Perşembe günleri, Batman`a iniş saat 22.10, Batman`dan kalkış saat 22.30.

 

`Bayan Kaymakam Göreve Başladı`
Beşiri ilçesine atanan bayan Kaymakam Ayşe Şeyda Çağlar göreve başladı. Van`ın Saray ilçesi Kaymakamlığından yeni kararname ile Beşiri ilçesine atanan Ayşe Şeyda Çağlar, ilçeye gelerek görevine başladı. Evli ve 2 çocuk annesi Çağlar`ın eşi Şener Çağlar ise Batman Vali yardımcısı olarak atandı.

Batman Pusula Gazetesi; `Binatlı`da Halk Sağlığı Tehlikede`
Batman merkeze bağlı Binatlı köyünde kanalizasyon borularının patlaması sonucu köyün lağım suları altında kaldığını ifade eden Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Hasan Argünağa, halk sağlığının tehlikede olduğunu belirterek yetkilileri göreve çağırdı.

`Kıyanç Tekstil İkiköprü`de`
Batman`da 3 yıla yakındır faaliyet gösteren Kıyanç Tekstil, Beşiri İkiköprü`de ilk tekstil fabrikası açarak, bütün Batmanlı yatırımcıları Batman`a yatırım yapmaya davet etti.

 

Batman Medya Gazetesi; `Biz Ölülerimizi Seviyoruz`
Mayın kurbanları için yapılan ve Atatürk Parkına dikilen `Yaşam Anıtı`nın açılışı görkemli oldu.

 

`Arkadaş`a Tek Bıçak!`
Okulların tatil olmasının ardından Bodrum`da bulunan ağabeyinin yanına çalışmak için giden Batmanlı Muhammed Rıdvan Aytaş (19), tartıştığı arkadaşının tek bıçak darbesiyle can verdi.

Batman Postası; `Vali Arslan`a Tebrik Ziyaretleri Devam Ediyor`
BSMMMBO oda Başkanları ve Yardımcılar, Eczacılar Odası Başkanı ve Genel Sekreteri, Başsavcı ve Batman İdare Mahkemesi Başkanı Vali Yılmaz Arslan`ı ziyaret ederek yeni görev yerinde başarılar dilediler.

\"Tesettür, Anayasal Güvence Altına Alınmalı\"
Hak ve Özgürlükler Platformu, eğitim kurumlarındaki başörtüsü yasağının ve karma eğitim zorunluluğunun kaldırılması talep ederek, hayatın her alanında tesettür serbestiyetinin anayasal güvence altına alınması gerektiğini belirtti.

 

Batman Mezopotamya Gazetesi; `Vali Arslan Organize Sanayi Bölgesi`ni İnceledi`
Batman Valisi Aydın Arslan hafta sonu Batman Organize Sanayi Bölgesi`nde fabrikaları gezerek incelemelerde bulundu.

 

Batman Barış Gazetesi; `Sanat Sokağı Zemini Yenileniyor`
2004 yılında açılan Sanat Sokağının zemin taşları baştan aşağı yenileniyor.

 

`Yol Onarım Çalışmaları Sürüyor`
Batman Belediyesi, asfaltlama, kilitli parke taşlı yol, kaldırım ve yeni yerleşme alanları için altyapı ve yol çalışmalarına devam ediyor.

 

Batman Duruş Gazetesi; `Yargının Sorunlarına Ciddi Bir Çözüm Üretilemedi`
2012- 2013 Yargı Yılı`nın açılışı nedeniyle açıklamada bulunan Batman Barosu, bazı düzelmeler olsa da yargı erkini ayakta tutması gereken temel konularda ciddi bir çözüm üretilemediğine dikkat çekti.

 

Batman Doğuş Gazetesi; `Otobüsler Yola Çıkıyor`
Batman Belediye Başkanlığı tarafından şehir merkezinde kullanılmak üzere 12 halk otobüsü aldı. Otobüslerin Cuma günü yola çıkacağı belirtildi.

 

Batman Çağdaş Gazetesi; `Kahve Kültürü Tarih Oluyor`
Turgut Özal bulvarı, yeni vizyon çalışmasıyla 60 kahveciye kepenk kapattıracak. Belediye`nin yaklaşık 10 milyon TL`ye mal edeceği Turgut Özal Bulvarı güzergahındaki kahveler kapanmayla karşı karşıya. Daha önce kaldırımlara kürsü atabilen kahveciler, yeni düzenlemeyle artık kürsüleri içeride tutuyor. (Mehmet Sait Çelik - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir