• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Nurs`ta Anlamlı Mevlid
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - Dün sabah saatlerinde başlayan mevlit için günler öncesinden hazırlıklar yapılırken, mevlit coşkusuna katılmak isteyen Bediüzzaman`ın sevenleri Nurs köyüne akın etti. Yurt içi ve yurtdışından çok sayıda kişinin katıldığı mevlit programı, Bediüzzaman Külliyesi`nde Kur`an`ı kerim okunmasıyla başladı. Katılımcıların duygulu anlar yaşadığı mevlit programında katılımcılar hep birlikte el açıp dua etti.

 

Mevlit programının ardından öğle namazını Bediüzzaman Külliyesi`nde kılan katılımcılar daha sonra hep birlikte öğle yemeği yedi. Yemeğin ardından katılımcılar, grup halinde Bediüzzaman`ın evini, ibadet ettiği yerleri ve köy mezarlığında bulunan üstadın anne ve babasının kabristanlarını ziyaret ederek dua etti.

 

Programın tertip edilmesinde emeği geçen Üstad`ın akrabası ve Nurs Köyü Dernek Başkanı Hikmet Okur, Nurs köyünün bu gün her günden daha büyük bir mutluluk yaşadığını söyledi.

 

Okur, 2 yıl önce Bediüzzaman Külliyesi`nin açılışının yapılmasının ardından köyde her yıl mevlit düzenleme kararı aldıklarını hatırlatarak şöyle konuştu: \"Bu günkü mutluluğumuzu kelimelerle ifade etmemiz mümkün değil. Bu gün hem hemşerimiz olan Sait Nursi`yi doğduğu köy olan köyünde anarken, Üstadın yurt içi ve yurt dışından binlerce sevenini de köyümüzde misafir etmiş olmanın yine mutluluğunu yaşıyoruz. Mevlit programı çok güzel geçti. Programa yaklaşık 3 bin kişi katıldı\" diye konuştu.

 

Köylüler İsim Değişikliğinden Sonra\" Nurs`a Hoşgeldiniz\" Tabelasını Dikti

Öte yandan geçtiğimiz aylarda yapılan girişimler sonucunda ve Nurslu vatandaşların topladığı imzalardan sonra İçişleri Bakanlığı tarafından 50 yıl aradan sonra resmiyette \"Kepirli\" olan Nurs köyünün isminin yeniden verilmesinden de oldukça memnun olduklarını kaydeden Hikmet Okur, Değişikliğe dair resmi yazının kaymakamlığa gelmesinin ardından köylüler olarak İlçe Nüfus Müdürlüğü`ne giderek kimliklerini değiştirdiklerini ifade etti.

 

Artık yeni kimliklerinde köy hanesinde `Kepirli\" yerine `Nurs` yazılı olduğunu belirten Okur, \"Bediüzzaman Said Nursi dünyaya mal olmuş bir şahsiyettir. Bu gün vermiş olduğumuz mevlitte de bunu anlayabiliyoruz. Çünkü Türkiye`nin çeşitli illerinden ve Azerbaycan, Endonezya, Rusya gibi birçok ülkeden gelen nur talebeleri Bediüzzaman`ın doğduğu Nurs`ta ki mevlidine katılarak bunu bir kez daha ispat etti. Belki bizim toplumumuzdan çıktığı için, biz hakkıyla manasını ehemmiyetini idrak edemiyor olabiliriz. Ama bütün dünya ülkelerinde tanınan bin din alimidir. Mesela Filipinlilerin en uzak adalarında Said Nursi tanınıyor ve Nurs köyü biliniyor. Orada şahit olduğumuz birçok insan Said Nursi`nin eserlerini okuyarak Müslüman olmuş. Geçen sene Hindistan`da Said Nursi Konferansı verdik. İnsanlar kapalı alana sığmadığı için açık alanda konferansı yaptık. Anadolu`dan çıkmış ve bütün dünyayı aydınlatmış böyle manevi bir şahsiyete Türkiye olarak sahip çıkmamız lazım. Said Nursi`nin köyünün kendi ismine kavuşması önemli bir adım. Artık Nurs köyüne gelen misafirlerimizi `Nurs Köyüne Hoşgeldiniz` yazısıyla karşılaşıyoruz\" diye konuştu. (Fırat Arslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir