• DOLAR 32.33
  • EURO 35.081
  • ALTIN 2297.202
  • ...
Depremden Sonra Derslik Sayısı İki Katına Çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - İl Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır, yeni eğitim-öğretim yılı ile ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Sayılır, Van`da 23 Ekim ve 9 Kasım 2011`de yaşanan iki büyük depremde eğitim camiası olarak büyük yara aldıklarını ifade etti.

 

\"Van`da Toplam 2 Bin 31 Derslik Yapılacak\"
Derslik sayılarında artış olduğunu ancak zaman sıkıntılarının olduğunu anlatan Sayılır; \"Depremlerden sonra kullanılamaz hale gelen derslik sayımız bin 39. Ancak depremin ardından Milli Eğitim Bakanlığı bütçesi ile 253, merkez bütçesi ile 288, hayırseverlerin katkısı ile 690 ve TOKİ yatırımları ile de 800 olmak üzere toplam 2 bin 31 derslik yapılacak. Yani depremde yıkılan derslik sayısının iki katına ulaşmış olacağız. Fakat burada sorun olan zamandır. Deprem sonrasında yapılan okulların bir kısmı tamamlanmak üzere, bir kısmı tamamlandı. Bazıları da bir iki hafta içinde bitecek. Biz bunların en kısa zamanda tamamlanması için çalışıyoruz. Ancak hepsi tamamlanıncaya kadar fiziki yapı açısından sorun yaşayabiliriz.\" dedi.

 

\"Yapımı Devam Eden Dersliklerimizin Tamamlanmasıyla Depremi Fırsata Çevireceğiz\"
Şuan yapımı devam eden dersliklerin tamamlanmasıyla depremleri fırsata çevireceklerini dile getiren Sayılır, \"Dersliklerin hepsinin tamamlanması ile depremi fırsata dönüştürmüş olacağız İnşallah. Öte tarafta 2007 yılı deprem yönetmeliği öncesinde yapılan okulların güçlendirilmesi gerekiyor. Bu konuda İstanbul Üniversitesi ile anlaştık. 40 okulun güçlendirme projesini yapacak. Şu ana kadar 20 okulun güçlendirme projesi elimize ulaştı. Bu okulların hemen ihalesini gerçekleştirdik. 20 okulumuzu daha güçlendirerek hizmete açacağız. Ayrıca iklim koşulları ve zaman darlığından dolayı yetişmeyen dersliklerimiz olacak. İnşallah önümüzdeki yıl yepyeni yapılarla eğitim sezonuna gireceğiz\" şeklinde konuştu.

 

Öğrenciler Bu Yıl Okullarına Nasıl Devam Edecek?
Eğitimin başlamasına az bir zaman kaldığını hatırlatan Sayılır, \"Bu yıl öğrencilerimiz hasarsız okullarda, güçlendirmesi tamamlanan okullarda, yeni yapılan okullarda, TOKİ tarafından yapılan okullarda, geçici olarak kurulan prefabrik dersliklerde ve güçlendirmesi devam eden okullarda okuyan öğrencilerinde taşıma sistemi ile okula devam etmeleri sağlanacak.\" dedi. Geçtiğimiz yıl deprem nedeni ile Van`dan ayrılan öğrencilerden dolayı öğrenci sayılarının 292 bin 307 olduğunu, Ancak bu yıl350 bin beklediklerini belirtti.

 

Toplantının ardından yıkılan Şehit Koray Akoğuz Lisesi`nin yerine yaptırılan 24 derslikli lisenin inşaatını inceleyen, Sayılır, okulun son teknoloji ile donatıldığını söyledi. Okulun 15 Eylül`de teslim edileceğini de hatırlatan Ali İhsan Sayılır, 17 Eylül`de ise okulun açılışını gerçekleştireceklerinin müjdesini verdi. (Murat Dalgın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir