• DOLAR 32.501
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2434.039
  • ...
7. Kudüs Buluşması İstanbul`da Başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

``Ümmetin Baharı Kudüs`te Yeşeriyor`` adı altında düzenlenen konferansa yurt içinden ve dışından pek çok katılımcı geldi.

Programa katılan AK Parti İstanbul Milletvekili Nureddin Nebati, yaptığı açıklamada, ``Kudüs tüm dünya Müslümanlarının olduğu gibi Türkiye Müslümanları içinde çok önemli, biz Kudüs`ün dünya düzeyindeki eski statüsüne kavuşmasını istiyoruz`` dedi.

Tarihi, kültürel ve siyasi anlamda gençlerin bilinçlendirilmesinin öneminin altını çizen Nebati, bu tür çalışmaların gerek gerçekleştirilen katılımlarla gerek de yapılan siyasi demeçlerle Türkiye tarafından desteklendiğini belirtti.

Uluslararası Kudüs Derneği Başkanı Yasin Hammud ise, Türkiye ile Kudüs ilişkilerinin çok eski olduğunu dile getirdi. Hammud, ``Türkiye`nin, Kudüs meselesine Yahudi yerleşimcileri ve ayrım duvarı gibi sorunları çözmede yardımcı olmasını umuyoruz. Biliyoruz ki Türkiye bunu yapabilir`` diyerek Türkiye`den beklentilerini dile getirdi.

Her gencin yeteneğine göre Kudüs konusunda elini taşın altına koyması gerektiğini vurgulayan Hammud, ``Eğer isterseniz, Arap Baharını ya da Mısır`ı örnek alarak düzeni tersine çevirebilirsiniz`` dedi.

Programın Türkiye organizasyonu sorumlusu Muhammed Ağırakça, ``Kudüs için gençler olarak bir araya gelip, somut projeler üretmeliyiz. Bunu da ilmi ve akademik birikimlerimizi gençlik heyecanımızla birleştirerek yapmalıyız`` diye konuştu.

Kudüs için Gençlik Birliği Başkanı Hüsam el-Ğali, Kudüs`ün Türkiye halkı için önemine dikkati çekerek, ``Türkiye, nasıl yıllarca ümmeti ve daha sonra da Mavi Marmara`yla birlikte Gazze`nin liderliğini yaptıysa, şimdi de Kudüs özgürlüğüne kavuşmak için sizin liderliğinizi bekliyor`` dedi.

Programa Bab-ı Alem Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Mehmet Ali Bolat ve İnsani Yardım Vakfı adına Prof. Ahmed Ağırakça da katıldı.

Türkiye`den 30 sivil toplum kuruluşu tarafından takip edilecek program 6 gün sürecek. Kudüs Buluşması önceki yıllarda Katar, Kuveyt, Sudan, Cezayir, Mısır ve Yemen`de gerçekleştirilmişti. AA


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir