• DOLAR 32.347
  • EURO 35.12
  • ALTIN 2310.164
  • ...
Bu Yıl Öğrencilere Burs Verecek Kurumlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Geçen yıl ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerine aylık 260 TL burs veren YURTKUR, bu yıl da burs vermeye devam edecek, ancak ne kadar burs vereceği henüz belli değil.

YURTKUR, talep eden öğrencilere burs oranında, eğitim hayatından sonra ödemek koşuluyla kredi yardımı da yapıyor. Yurtlarda barınmak, burs, öğrenim ve katkı kredisi almak isteyen öğrencilerin ``www.kyk.gov.tr`` adresinden başvuru yapması gerekiyor.

TEV 9 BİN 500 ÖĞRENCİYE BURS VERECEK

Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü de Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonu`ndan Açıköğretim Fakültesi de dahil olmak üzere üniversite öğrencilerine başvurularını değerlendirerek eğitim yardımı veriyor.


Burs vermede önde gelen kuruluşlardan Türk Eğitim Vakfı (TEV), bu yıl yurt içinde 9 bin 500 öğrenciye burs desteği sağlayacak. TEV, 2012-2013 öğretim yılında Lisans Yerleştirme Sınavı`nda (LYS) ilk 2 bine giren öğrencilerden 50`sine, aylık 1000 TL ``Üstün Başarı Bursu`` verecek. Burstan yararlanmak isteyen adayların www.tev.org.tr adresinden doldurdukları formu istenilen belgelerle en geç 22 Eylül`e kadar TEV`e ulaştırması gerekiyor.

MÜLAKAT SONRASI DEĞERLENDİRİLECEK



Vehbi Koç Vakfı ise her yıl 10 bin öğrenciye burs vermeyi hedefliyor. Vakıf, burs vereceği öğrencileri başvuru yapan adaylar arasından mülakattan sonra seçiyor. Öğrencilerin, Vehbi Koç Vakfı`na burs başvurularını üniversite kayıtları sırasında öğrenci işlerinden yapması gerekiyor.

BURS İÇİN BAŞARILI VE İHTİYAÇ SAHİBİ OLMAK ŞART

Sabancı Vakfı da başarılı ve maddi yetersizliği bulunan öğrencilere geri ödeme ve hizmet yükümlülüğü olmaksızın ekim-haziran arasında burs veriyor. 2010`dan itibaren uygulamaya koyduğu `Sabancı Vakfı-Vista Bursu` ile burs programına her yıl 380 yeni öğrenci ekleyen vakfın, eski bursiyerler ile birlikte yıllık bursiyer sayısı yaklaşık 1400`ü buluyor.

Belirlediği öğrencilere geçen yıl aylık 310 TL burs yardımı yapan vakfa, başvurular 15 Eylül-15 Ekim arasında öğrencinin kayıtlı olduğu üniversitenin öğrenci işlerinden yapılıyor.

Türkiye Diyanet Vakfı da ekonomik yetersizlik yaşayan binlerce öğrenciye yurt içi ve yurt dışı öğrenimleri sırasında karşılıksız burs veriyor. Vakıf, özellikle Türk Cumhuriyetleri`nden gelen öğrencilere durumuna göre yardım yapıyor.

Türkiye Diyanet Vakfı, sahasında uzman elemanlar yetiştirmek hedefiyle, vakfın kuruluşu İslam Araştırmaları Merkezi (İSAM) aracılığı ile de yurt dışında doktora ve araştırma yapan araştırmacılara önemli ölçüde burs veriyor.

Anadolu Vakfı da yüzlerce öğrenciye ayda 250 TL burs veriyor. Burs başvuruları 1-30 Eylül arasında posta yoluyla yapılacak. Burs ücretlerinin tekrar değerlendirileceği belirtilirken, vakıf, tıp fakültelerinin 5`inci ve 6`ncı sınıflarındaki öğrencilerle, üniversitelerin sağlık yüksek okullarının 3`üncü ve 4`üncü sınıflarındaki öğrencilere, mezuniyetlerinden sonra Anadolu Sağlık Merkezi Hastanesi`nde maaşlı görev alma koşulu ile iki kat fazla burs verecek.

Sanko Vakfı ise her yıl yaklaşık 1500 öğrenciye burs veriyor. Vakıf, burs vereceği öğrencilerde ihtiyaç sahibi, başarılı olma ve Gaziantep doğumlu olma şartı arıyor.

Hüseyin Özyeğin Vakfı da yaklaşık 550 öğrenciye burs yardımı yapıyor. Burs vereceği öğrencilerde başarılı olma ve İstanbul`da devlet üniversitesinde okuma şartı arayan vakıf, 15 Eylül-15 Ekim tarihleri arasında başvuruları kabul ediyor.

Türk Anadolu Vakfı da Konya`da Selçuk Üniversitesi`nde okuyan öğrencilere burs veriyor.

BURS VEREN DİĞER BAZI KURULUŞLAR


Bereket Vakfı, gerekli gördüğü lisans ve doktora öğrencilerine burs yardımı yapıyor. Başvurular, 23-30 Eylül arasında vakfın internet sitesinden kabul edilecek.

Ensar Vakfı, 2005 yılından beri olduğu gibi bu yıl da Türkiye`nin çeşitli üniversite ve fakültelerinde öğrenim gören başarılı ve maddi desteğe ihtiyacı olan öğrencilere burs verecek.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), İstanbul Ticaret Odası (İTO), Eymir Kültür Vakfı, Elginkan Vakfı, Kültür Ocağı Vakfı (KOCAV), Birlik Vakfı, İlim Yayma Cemiyeti, Uran Vakfı, Taşkent Vakfı ve illerdeki ticaret odaları da burs veren sivil toplum kuruluşları arasında bulunuyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir