• DOLAR 32.328
  • EURO 35.151
  • ALTIN 2299.693
  • ...
SON DAKİKA
Başkale Sele Teslim
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İlçeye bağlı Hasanbey, Ekecek Köyü, Yukarı Küme ve Hatipova mezralarında, dün akşam saatlerinde başlayan yağmur nedeniyle sel meydana geldi. Köylerde bulunan bazı evlerde hasar meydana gelirken, içme suyu şebekelerinde tahribat yaşandı. Arazide hayvanlarını otlatan Ahmet Elter`e ait 16 koyun, Van`ın Erçek Beldesi`nde de 100 civarında büyükbaş hayvanın sel sularına kapılarak telef olduğu belirtildi.

"ZOR DURUMDAYIZ"

Yaşanan sel felaketinden dolayı mağdur olduklarını söyleyen Ekecek Köyü Muhtarı Fikret Elter, "Çok zor durumdayız. Hayvanlarımızın çoğu sele kapılıp telef oldu. Tek geçim kaynağımız hayvancılıktır. Zor durumdayız, yetkilerden yardım bekliyoruz" dedi. Hasanbey Köyü`nde meydana gelen selde ise bazı ev ve ahırlar zarar görürken, köylülerin kışın hayvanlarını beslemek için aldıkları 30 bin bağ ot da sel sularına kapıldı.

SEL İŞ MAKİNELERİNİ GÖTÜRDÜ

Başkale- Hakkari yolunda ise yol genişletme çalışmaları yapan bir şirketin 2 iş makinesinin sele kapıldığı ve kum ocağında büyük zarar verdiği belirtildi. Van`ın Erçek Beldesi Gölüstü Mahallesi`nde de dolu yağışının ardından gelen selle birlikte otlatmaya çıkarılan 100 büyükbaş hayvanın sel sularına kapıldığı belirtildi. Tarım Müdürlüğü ekipleri mahallede hasar tespit çalışması başlattı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir