• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...

VAN- Van`da yaşanan depremlerden sonra toplum yararına çalışma programı TYÇP Kapsamında İŞ-KUR tarafından işe alınan geçici işçiler kendilerine tanınan 9 aylık çalışma süresinin sona ermesiyle beraber işlerinin devamlı hale gelmesi için yaptıkları görüşmeler devam ediyor. Son olarak AK Parti İl Başkanı Abdullah Aras`ı il teşkilatında ziyaret eden bir grup İŞ-KUR çalışanı konu hakkında Aras`tan bilgi aldı.

6. 200 Kişinin Kendi Yerlerinde Kalma Talebinde Bulunduk
Konu hakkında İŞ-KUR çalışanlarını bilgilendiren Aras, \"İşe başladığınız günden beri işinizi özveriyle takip ediyoruz. Milletvekillerimizle beraber her zaman en büyük gündem maddemiz siz olmuşsunuzdur. Şu anda hükümetin öngörmüş olduğu yasa şu: Her ilin büyüklüğüne göre, ilin işsizlik oranına göre belli bir kontenjan ayrılmıştır. Van için ayrılan kadro ise 5 bin kişilik bir kadrodur. Daha sonra bunu 6 bine çıkartılar. Bunlar da şu şekilde olacak: İŞ-KUR`a sıfırdan müracaat edilecek. Sizler de İŞ-KUR`a başvuracaksınız. İŞ-KUR da getirdiği yeni bir kura sistemiyle hiç kimsenin hakkına girmeyecek şekilde kura çekecektir. Hepimiz bir deprem yaşadığımız için biz bunu kabul etmedik. Siyaseten biz buna direndik. Gittik görüştük. Genel müdürle, bakanla ve valiyle görüştük. Onlara şu talebi ilettik: `öncelikle sizden 6. 200 çalışan kardeşimizin mutlaka bir şekilde kendi yerlerinde kalma talebinde bulunduk.\" dedi.

5 Bin Kadronun Verilmesi Talebinde Bulunduk
İkinci bir taleplerinin Van`a yeni bir istihdam oluşturulmasını istediklerini söyleyen Aras, \"5 bin kadronun verilmesi talebinde bulunduk. Genel müdürlük de bunun çok büyük bir şey olduğunu, bunu belki de altından kalkamayacağını söyledi. 5 bin olmasa da 3 bin 500 kadar da olabilir dedik. Bu teklifin kabulü veya reddi kendilerini aşan bir olay olduğunu söyledi. Bu bakanlık düzeyinde görüşülmesi gereken bir olaydır. Şu anda bizim bütün çabamız; öncelikle Van`a hiçbir kadro verilmese bile veyahut da 5- 6 bin kadro verilse bile biz siyaseten şunu diyeceğiz: 6 bin tane kadro verdiniz. Biz bunu kabul ettik. Ama bu kuraya tabi tutulmadan mevcut olan arkadaşların bir daha işine devam etme talebinde bulunacağız. Bunu Allah`ın izniyle büyük bir oranda gerçekleştirmeye çalıcağız. En son merhale olarak Bakan`a, vermiyorsanız bile bu mevcut olan kardeşlerimizin bir daha yerinde kalması için bunları kuraya tabi tutmayalım. Bunlar olduğu gibi devam etsin.\" diye konuştu.

Aras, ayrıca Eylül ayının 15`inde çalışma bakanı Faruk Çelik`in de Van`a geleceğini belirterek bu sorun hakkında İŞ-KUR çalışanları ile Bakanla bir görüşme ayarlamaya çalışacaklarını söyledi. (Fırat Arslan-İLKHA)