• DOLAR 32.383
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2326.314
  • ...
İran`dan Van`a Sınır Güvenliği Ziyareti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - İran`la Van arasında altı ayda bir gerçekleştirilecek Alt Güvenlik Toplantısı nedeniyle Van`a gelen Albay Muhammed Abdulalipour başkanlığındaki heyeti karşılayan Van Valisi Münir Karaloğlu, şeref defterinin imzalanmasından sonra toplantının basına açık kısmını gerçekleştirmek üzere makamına geçti.

 

Karaloğlu, daha önceden belirlenmiş bazı konularla ilgili görüşeceklerini belirterek Türkiye ile İran arasında 4 ilde sınır olduğunu hatırlatarak iki ülke arasındaki sınır güvenliği konusunda, \"Bunlardan en kısa sınırımızın olduğu yer aslında Makü kentidir. Makü sınır hattı, en az olayın olduğu hatlardan bir tanesidir. Ama biz bugün yine hem terör ile ilgili hem emtia hem insan kaçakçılığı ile ilgili hem de birikmiş birkaç konumuzu konuşup karara bağlayacağız. Ben gelen heyete tekrar hoş geldiniz diyor, toplantımızın hayırlı olmasını diliyorum\" dedi.

 

Makü Kenti birinci Derece Hudut Komiseri Albay Muhammed Abdulalipour da yaptıkları bu ziyaretin kendilerini de ziyadesiyle memnun ettiğini belirtti.

 

Abdulalipour, şu an iki ülke arasındaki sınırın en güvenli sınırlardan olduğunu kaydederek sorunsuz sınırın dostluğun göstergesi olduğunu belirtti. Abdulalipour, amaçlarının ortak sınırda kalıcı bir güvenliğin sağlanması olduğunu kaydetti.

 

Konuşmaların ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti. (Mahmut Aytekin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir