• DOLAR 32.375
  • EURO 34.957
  • ALTIN 2325.76
  • ...
Dicle Üniversitesi`nde Kayıt Heyecanı Başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - 3-7 Eylül arasında yapılacak olan üniversite kayıtlarında 2012 Linans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonuçlarına göre Dicle Üniversitesinin çeşitli fakültelerine yerleşmeye hak kazanan öğrencilerin kayıtları, üniversite kampüsü içerisinde bulunan kapalı spor salonunda gerçekleşiyor.

Öğrenciler Otogardan Alınarak Kayıt Merkezine Getirildi
Dicle Üniversitesi Rektörlüğü tarafından kayıt yaptırmak için il dışından gelen öğrencilere yardımcı olunması amacıyla, Diyarbakır Şehirlerarası Otobüs Terminali ve ilçe garajı danışma merkezleri kurularak, üniversite ulaşım araçlarıyla ücretsiz olarak öğrenciler ve velileri kayıt noktasına taşındı.

Kayıt işlemleri süresince, bilgisayar ve kayıt personelleri, yönlendirme, ara hizmet elemanlarından oluşan uzman ekibin öğrencilerin 5 dakika gibi kısa bir sürede üniversiteli olmasını sağladı. Kayıt işlemleri tamamlanan ve valilik tarafından ikramlarla ağırlanan öğrenciler güler yüzlü danışmanların yardımıyla kısa zaman zarfı içerisinde Dicle üniversitesi öğrencisi olmaktan memnun olduklarını, tahmin ettiklerinden daha iyi karşılandıklarını belirttiler. Dicle Üniversitesi tarafından öğrencilere çeşitli hediyeler takdim edildi.

Kayıtlar 5 Gün Boyunca Devam Edecek
Dicle Üniversitesi genel sekreteri Prof. Dr. Sabri Eyigün, Öğrencilere daha iyi hizmet vermek ve kayıt esnasında yığılmayı önlemek için 5 gün sürecek kayıt işlemlerinde cuma günü mesai bitimine kadar bütün fakülte kayıt işlemlerinin tamamlanacağını ifade etti.

Eyigün, Veli ve Öğrencilerle Tek Tek İlgilendi
Salonda kurulan sinevizyon eşliğinde Dicle Üniversitesinin sosyal ve bilimsel etkinliklerini konu edinen slayt gösterimini izleyen öğrenci ve aileleri ile tek tek ilgilenen, sohbet eden Dicle Üniversitesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Sabri Eyigün, öğrencilerimizin en iyi eğitimi alabilmesi için üniversite yönetimi olarak kaliteli eğitim ve hizmeti ilke edindiklerini ifade ederek \"Bilginin medeniyetle bütünleştiği büyüyen, gelişen üniversitemize kayıt yaptıran tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum, hayırlı olsun diyorum\" dedi.

İl Dışından Gelen Öğrenciler Dicle Üniversiteli Olmaktan Memnun
Hatay`dan gelen kız öğrenci, Dicle Üniversitesine yerleşmesinden ötürü ailesinden tepki aldığını, kardeşlerini de Dicle Üniversitesinde okumaları için teşvik edeceğini söyledi.

Tıp Fakültesinde okumaya hak kazanan başka bir öğrenci ise köklü bir geçmişi olan Dicle üniversitesinde okumanın ve eğitimi kalitesinin üstünlüğünü araştırdığını aktardı. Hukuk Fakültesine kayıt yaptırmak için Muğla`dan gelen Çağla Uluerten ise Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi`nin ülke genelinde en iyi hukuk fakülteleri içinde yer aldığını araştırdığını ifade ederek, Diyarbakır`ın tahmin ettiğinden daha güzel olduğunu ifade etti.

Öğrenciler Dicle Üniversitesi`nin Aktiviteleri Konusunda Bilgilendirildi
Spor, Kültür ve Sağlık Daire Başkanlığı (SKS) tarafından kurulan standa öğrenciler Dicle Üniversitesi`nin zengin ve yoğun faaliyetler, kültürel, sosyal, sanatsal ve sportif etkinlikler konusunda bilgilendirildi ve katılım sağlamak istedikleri aktiviteler konusunda konusun da form dolduruldu.

Veliler Yurt Hakkında Bilgi Aldı
Kredi ve yurtlar kurumu velileri yurtların fiziki yapısı ve hizmetleri konusunda bilgilendirdi. (Emrullah Araz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir