• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
`Tesettür, Anayasal Güvence Altına Alınmalı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Hak ve Özgürlükler Platformu, yaptığı basın açıklamasıyla eğitim kurumlarındaki başörtüsü yasağının ve karma eğitim zorunluluğunun kaldırılması istedi.
 
"Ey peygamber! Zevcelerine, kızlarına ve mü`minlerin kadınlarına söyle, dış örtülerinden üzerlerini örtsünler. Bu onların tanınıp da rahatsız edilmemeleri için daha uygundur. Allah Gafur`dur, Rahim`dir" ayetinin hatırlatıldığı açıklamada, Resulullah`ın (SAV) birçok hadisi şerifinde, insanların yaşantılarında istedikleri gibi hareket edemeyeceklerine değinildiği belirtildi.
 
Müslümanların İslami prensiplere bağlı olmak, İslam`ın kendilerine belirlediği çerçevede hayatlarını sürdürmek zorunda olduklarını, aksi halde Allah`ın azabına duçar olacakları ifade edilen açıklamada şöyle denildi: "Müslümanlar olarak bu ayeti kerime ve hadisi şeriflere iman ettiğimizden dolayı İslami sorumluluklarımızı yerine getirmek için çocuklarımızı bu yüce ahlak ve terbiye ile büyütmek ve eğitmek istiyoruz. Ancak, mevcut eğitim sistemi ve idareciler bu haklı taleplerimize engel olup, Rabbimizin razı olmadığı bir eğitim ve terbiye şeklini bizlere dayatmaktadırlar. Bu haklı taleplerimiz doğrultusunda yaşamak istediğimizde de çocuklarımızı okuldan okula sürmekte, hatta ebeveynlere hapis cezası gibi ağır cezai müeyyideler uygulamaktadırlar. Bu da maneviyattan uzak olan sistemin büyük zulümlerinden sadece bir tanesidir."
 
Başta eğitim kurumlarındaki başörtüsü yasağının ve karma eğitim zorunluluğunun kaldırılması ve hayatın her alanında tesettür serbestiyetinin anayasal güvence altına alınması gerektiği vurgulanarak, "Bu İslami ve insani haklı talebimizin sağlanabilmesi, mevcut siyasi şartlarda hükümetin irade göstermesi durumunda en kolay icraatlardandır. Böylece dindar nesil iddiası da kısmen ispatlanmış olacaktır" denildi.
 
Açıklamanın devamında, "Bu haklı taleplerimizin yerine getirilmemesi durumunda ise, bu konuda ısrarcı olacağımızı ve indi İlahide kendilerinden davacı olacağımızın bilinmesini istiyoruz" ifadeleri kullanıldı. (M. Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir