• DOLAR 32.33
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2291.65
  • ...
Oğlunun Yemin Törenine Alınmadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Türkiye yine bir başörtüsü zulmü ile karşı karşıya. PKK ile yapılan mücadelede millet hayatını kaybeden askerlerine ağlarken, Mehmetçik anaları ise sadece ve sadece başörtüsü ve kıyafetleri yüzünden yemin töreni alanlarına alınmıyor. Ankara`da oğlunun yemin törenine gelen aile çarşaflı oldukları gerekçesiyle yemin töreni alanına alınmadı.

OĞLUMU BABASIZ BÜYÜTTÜM

İçeri alınmadıkları için son derece üzgün olduğunu belirten Mehmetçik anası Nebiye Yıldız, yaşananlara adeta isyan etti. Yıldız, "Oğlumun yemin törenine katılmak için, o kadar yol geldik. Ancak içeri alınmadım. Ben oğlumu babasız büyüttüm. Yemin törenine katılmak hakkım değil mi? Siz gelmeden çok şey söyleyeceğimi düşünüyordum. Ancak üzüntümden daha fazla konuşamayacağım" dedi.

Öte yandan Mehmetçik`in ablası Fatma Kılıç ise, "Oradaki yüzbaşıya sorduk orduyu mu bağlıyor yoksa buraya özgü bir durum mu? `Genelge kalktı ancak buraya özgü bir şey` dedi" şeklinde konuştu.

Mehmetçiğin ablası Fatma Kılıç ise ``Oradaki yüzbaşıya sorduk orduyu mu bağlıyor yoksa buraya özgü bir durum mu? `Genelge kalktı ancak buraya özgü bir şey` dedi. Biz şehit olduğu zaman mı kardeşimizi göreceğiz. Benim de 4 evladım var, bende mi giremeyeceğim. Bir asker şehit olduğunda kaç metre bayrağı binamdan aşağı indiriyorum. Onlardan çok biz ağlıyoruz onlar sadece başınız sağ olsun diyorlar. Biz de girmek istiyoruz" diyerek tepki gösterdi. Askerin abisi Ahmet Yıldız da uygulamaya tepki göstererek, ``Annemizi ve kardeşlerimizi çarşaflı diye içeri almadılar. Bu uygulamaya son verilmesi lazım. Biz de bu ülkenin insanıyız. Şehit veriyoruz. Şehit ailelerinin çoğu kapalı, türbanlı Anadolu kadınları. Buna bir çare bulsun hükümet" dedi.

(Milli Gazete)
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir