• DOLAR 32.368
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2325.19
  • ...
Antep Fıstığı İyi Bir Gıda Maddesidir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP - Gaziantep Üniversitesi Nizip Eğitim Fakültesi ve Nizip Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen, Bahar Dönemi Konferansları çerçevesinde; Nizip Ticaret Odası Konferans Salonunda Gaziantep Üniversitesi Rektör Danışmanı Prof. Dr. Cahit Bağcı tarafından, "Beslenme ve Dengeli Beslenmenin Önemi, Antep Fıstığının Beslenmedeki Yeri ve Sağlık Açısından Önemi" konulu konferans gerçekleştirildi.

 

Konferansa; Gaziantep Üniversitesi Nizip Eğitim Fakültesi Dekanı ve Nizip Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mehmet Özaslan, Nizip Ticaret Odası Genel Sekreteri Serpil Gündoğdu, çok sayıda akademik ve idari personel ile öğrenci katıldı.

 

Antep fıstığının beslenmedeki önemine değinen Prof. Dr. Bağcı, insan yaşamı için gerek motivasyon gerekse sağlıklı bir yaşam için dengeli beslenmenin önemli bir unsur olduğunu ifade etti.

 

Prof. Dr. Bağcı, Antep fıstığının iyi bir gıda maddesi olduğunu protein, yağ, karbonhidrat, mineral ve vitaminler açısından önemli bir kompozisyona sahip olduğunu belirtti. Prof. Dr. Bağcı, yaptıkları deneysel çalışmalarda günlük kalori ihtiyacının yüzde 20`sinin Antep fıstığından sağlayarak yapılan beslenmelerde, Antep fıstığının kolesterol düzeyini düşürdüğü, HDL kolesterolü yükselttiği kan glikoz düzeyini ise düzenlediğini kaydetti.

Şefik Mert-İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir