• DOLAR 32.385
  • EURO 35.056
  • ALTIN 2325.822
  • ...
Hayatını Kaybeden Askerlerin İsimleri ve Memleketleri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hayatını Kaybeden Er Emrah Karataban`ın İpsala`daki baba ocağında yas var.


GAZİANTEP

Beştüşşebap’ta Hayatını Kaybeden askerlerden Uzman Çavuş Ahmet Kurt’un Gaziantep`teki baba ocağına ateş düştü.

Sabah saatlerinde şehidin acı haberini getiren iki subay Aktoprakta akrabalarında bulunan askerin annesinin yanına gitti. Burada acı haberi alan aile subaylarla birlikte askerin özgürlük mahallesindeki baba ocağına geldi. Acı haberi alan anne Rabia Kurt ve çocukları gözyaşlarına boğuldu. Askerin bir türlü sakinleşemeyen kardeşlerinin feryadı yürek burktu. Bu sırada askerin evinde hazır bekleyen sağlık ekipleri anne ve çocuklarına ilk müdahaleyi sokakta yaptı. Fenalık geçiren anne ve çocukları güçlükle eve alındı. Bu sırada askerin il dışında olan babası Ali Kurt’a acı haberin verildiği ve Gaziantep’ dönmek için yola çıktığı öğrenildi.

EDİRNE

Piyade Er Emrah Karataban’ın Edirne’nin İpsala ilçesine bağlı Kumdere köyünden olduğu öğrenildi. Karataban’ın ailesine hayatını kaybettiği haberi, askeri görevliler verdi.

KONYA

22 yaşındaki Jandarma Komando Çavuş Ramazan Emre Ala`nın, memleketi Konya`nın Karapınar İlçesi`ne ateş düştü. Ala`nın terhisine yaklaşık 90 gün kaldığı belirtildi. Komando Çavuş Ramazan Emre Ala`nın hayatını kaybettiği haberi, ailesine askeri yetkililer tarafından verildi. Oğlunun hayatını kaybettiği haberini alan anne Kafiye Ala, sinir krizi geçirdi. Asker Ala`nın otomobil yedek parça satışı yapan babası Seyyar Ala`nın ise Toprak Mahsulleri Ofisi`nde çalışan kızı Aysun Ala`yı işe götürmek için Konya`ya geldiği belirtildi. 5 kardeş olan hayatını kaybeden Ala`nın yaklaşık 20 gün önce izinli olduğu memleketinden askeri birliğine döndüğü ve terhisine de yaklaşık 3 ay kaldığı ifade edildi.

ANTALYA

Piyade Uzman Çavuş Erdoğan Sönmez’in Antalya’daki baba evine ateş düştü. Baba İlyas Sönmez, "Bende Kürdüm. PKK’yı sevindirmemek için ağlamayacağım” dedi.

Van Ercişli 25 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Erdoğan Sönmez’in 1993 yılından bu yana yaşadığı Antalya`daki baba evine acı haber sabah saatlerinde verildi. Antalya Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kemal Korkmaz ve askeri erkan hayatını kaybeden askerin evini ziyaret ederek baş sağlığı diledi.

MUĞLA

Muğlalı Asteğmen Burak Erdi Uysal. Uysal`ın hayatını kaybettiği haberi, Muğla`nın Köyceğiz ilçesine bağlı Yangı köyünde yaşayan Komando Asteğmen Burak Erdi Uysal`ın ailesine bildirildi.

BURSA

Süleyman Güleç`in Bursa`nın İznik ilçesine bağlı Müşkülö köyünde ikamet ettiği öğrenildi.

Saldırıda hayatını kaybeden Bursalı er Süleyman Güleç`in ölüm haberi, Bursa İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından sağlık görevlileri nezaretinde Güleç ailesine verildi. Güleç`in cenazesinin yarın Bursa`da düzenlenecek askeri törenin ardından toprağa verileceği belirtildi.

TRT Haber


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir