• DOLAR 32.573
  • EURO 34.97
  • ALTIN 2425.591
  • ...
israil`e Son Uyarı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

UNESCO′YU ACİLEN GÖREVE ÇAĞIRDI
İhsanoğlu, uluslar arası toplumu, hukuk örgütlerini, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütünü (UNESCO) ve Medeniyetler İttifakı Yüksek Temsilcisi Jorge Sampaio′yu göreve çağırarak acilen İsrail′in bu saldırılarını durdurması ve mukaddes yerlere ve ibadethanelere saygı duymasını sağlamalarını istedi. Beersheva belediyesi, Beersheva Camii avlusunda içki festivali düzenleyeceğini açıklamıştı.

İİT’DEN İSRAİL’E UYARI: KUTSALLARI KİRLETMEYİN

İslam İşbirliği Teşkilâtı (İİT) Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, İsrail’i tarihi Beersheva Camii’nin avlusunda içki festivali düzenlenmemesi konusunda uyararak, Müslümanların kasıtlı olarak kışkırtıldığına dikkati çekti. İİT resmi internet sitesinde açıklaması yayımlanan İhsanoğlu, mukaddes mekânlara ve ibadethanelere kadar ulaşan saldırılardan İsrail hükümetini sorumlu tutarak bunun bölgede istikrarsızlığı ve gerginliği yaymanın ötesinde uluslar arası hukuk ilkelerini hiçe saymak olduğunu kaydetti. İhsanoğlu, “Bu ihlâl Filistin’deki mukaddes ve tarihî yerlere yapılan saldırıların bir parçasıdır, İslâmî sembollerin yok edilmesi ve kutsallığının kirletilmesidir, bu da tüm dünyadaki Müslümanların kasıtlı olarak kışkırtılmasıdır” dedi.

Genel Sekreter, uluslar arası toplumu, hukuk örgütlerini, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü’nü (UNESCO) ve Medeniyetler İttifakı Yüksek Temsilcisi Jorge Sampaio’yu göreve çağırarak acilen İsrail’in bu saldırılarını durdurması ve mukaddes yerlere ve ibadethanelere saygı duymasını sağlamalarını istedi.

HIRİSTİYANLAR DA TEPKİ GÖSTERİYOR

Beersheva belediyesi, 5-6 Eylül’de İsrailli 30 içki üreticisinin katılımıyla Beersheva Camii avlusunda içki festivali düzenleyeceğini açıklamıştı. Tarihî Beersheva Camii geçen yıl İsrail yüksek mahkemesi tarafından müzeye çevrilmiş, bu karar Filistin’deki Müslüman ve Hıristiyan çevreler tarafından tepkiyle karşılanmıştı. 5 Eylül’de saat 17.00’de İsrail’de yaşayan Arapları temsil eden çeşitli sivil toplum kuruluşları, cami avlusunda düzenlenecek içki festivalini protesto edecek.

FİLİSTİNLİLERİN EVLERİNE SALDIRI
Kudüs’ün Şafad Mahallesi’nde bir grup Yahudi’nin Filistinlerin evlerini taşlaması sonucu 3 kişi yaralandı. Edinilen bilgiye göre, 20 kişilik Yahudi grubu, Şafad Mahallesi’ndeki Filistinlilerin evlerine taşlarla saldırdı. Olayda 3 Filistinli yaralandı, birçok evin camları kırıldı. İsrail polisinin 3 Yahudi’yi gözaltına aldığı öğrenildi.

aa

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir