• DOLAR 32.545
  • EURO 34.827
  • ALTIN 2426.213
  • ...
Batman Valisi Organize Sanayi Bölgesi`ni İnceledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman Valisi Aydın Arslan hafta sonu mesaisini brifing ve ziyaretlere ayırdı. Organize Sanayi Bölgesi`ni ziyaret ederek burada hem brifing aldı, hem de fabrikaları gezdi.

 

Vali Arslan, OSB`ye girişinde TPAO`nun hibe ettiği asfaltla yapılan yol yapımını bir süre yerinde inceledi.

 

Önce OSB Brifingi
Vali Arslan, idari binayı gezdikten sonra kendisine OSB Müdürü Zeynep Akyel tarafından Toplantı Salonu`nda verilen brifingi dinledi. Slaytlar eşliğinde verilen brifingte OSB`de faaliyet gösteren firmalar hakkında tek tek bilgi verildi.

 

Brifingte Organize Sanayi Bölgesi`nin sorunları ve çözüm önerileri hakkında bilgi verilirken, şu an için en önemli sorunun elektrik olduğuna vurgu yapıldı. OSB Müdürü Akyel; \"Elektrik kesintilerinden çok elektrikteki dalgalanmadan dolayı çok sıkıntı yaşıyoruz\" dedi. Diğer sorunlardan bir tanesinin de kalifiyeli eleman bulmadaki sıkıntı olduğuna dikkat çeken OSB Müdürü Akyel su sıkıntılarının olmadığı belirtirken ancak ileriye dönük tedbir olarak bir su kuyusu daha açmayı planladıklarını belirtti.

 

Vali Arslan ise brifing sırasında yaptığı değerlendirmede OSB`de güzel işler yapıldığının altını çizerken, bu yapıyı daha da geliştirerek en iyi yere taşımaya gayret edeceklerini ifade etti. Vali Arslan, OSB`ye yakın 600 dönüm Hazine arazisinin hızlı bir şekilde mevcut yapıya dahil edilmesi için çalışma yapılması talimatını verdi. Ayrıca; OSB yönetiminden bundan sonraki planlamalarını da Batman`a daha büyük yatırımcı ve sanayici çekmeye yönelik yapmalarını isterken parsel düzenlemelerinin ise en az 20 dönüm ve üzeri olması gerektiğini söyledi. Yatırımcıya hizmet edecek ve yön gösterecek personelin niteliğine de dikkat çeken Vali Arslan, \"Nitelikli ve daha önce iş tecrübesi olan personel bulup çalıştırmaya gayret gösterin\" dedi.

 

OSB`nin aynı zamanda yönetim kurulu başkanı da olan Vali Yılmaz Arslan, brifingin ardından burada faaliyet gösteren bazı fabrikaları gezerek incelemelerde bulundu.

 

Vali Arslan, bundan sonra da gerek OSB`de ve gerekse ildeki başka bölgelerde yatırım yapan, istihdama ve ekonomiye katkı sağlayan firmaları fırsat buldukça ziyaret edeceğini, varsa sorunlarıyla ilgileneceğini ifade etti. (Veysi Rüzgar - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir