• DOLAR 32.579
  • EURO 34.825
  • ALTIN 2416.817
  • ...
Bingöl`de İki Özel Eğitim Merkezi Açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL- İl Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Eğitim ve Rehberlikten sorumlu Şube Müdürü Cevdet Ataoğlu başkanlığında, Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü, Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü ve Özel Eğitim Uygulama Merkezi Müdürünün katılımıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğünde Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Planlama toplantısı Yapıldı.

Ataoğlu, özel eğitim alanında yıllarca ihtiyaç olup Bingöl`de bulunmayan otistik çocuklar için Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi ve üstün yetenekli öğrencilere yönelik Bilim ve Sanat Merkezi`nin bu yıl açıldığını söyledi

 

Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Şube Müdürü Cevdet Ataoğlu, özel eğitim alanında yıllarca ihtiyaç olup Bingöl`de bulunmayan iki önemli özel eğitim merkezinin bu yıl açıldığını söyledi.

 

Ataoğlu: \"Sayın İl Milli Eğitim Müdürümüz Yakup Sarı\"nın yoğun gayretleriyle ilimizde 2012-2013 eğitim-öğretim yılı başlarken özel eğitime ihtiyaç duyan otistik çocuklar için Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi ve üstün yetenekli öğrencilere yönelik Bilim ve Sanat Merkezi açılmıştır. Çeşitli nedenlerle bireysel özellikleri ve eğitim yeterlilikleri açısından yaşıtlarına göre farklılık gösteren bireyler için Otistik Çocuklar Eğitim Merkezinde öz bakım ve günlük yaşam becerileri ve işlemsel akademik başarılarını geliştirmek ve topluma uyumlarını sağlamak için eğitim verilecektir. Üstün yetenekli öğrencilerin kapasitelerini geliştirerek en üst düzeyde kullanmaları için Bilim ve Sanat Merkezleri eğitim verecektir. Özel eğitime ihtiyaç olan tüm bireylerin eğitim ihtiyaçları ilgi, yetenek ve yeterlilikleri ölçüsünde erken yaşta başlatılacaktır. Oluşturulan özel eğitim ortamlarında ve özel eğitimden yararlanmaları için sınıf öğretmenlerine sınıf rehber öğretmenlerine, rehber öğretmenlere, yöneticilere ve özel eğitime ihtiyaç duyan bireylerin ailelerine sorumluluk düşmektedir. Fedakârlık merhamet ve yardımlaşma anlayışıyla özel eğitime ihtiyaç duyan bireyler rahat edecektir. Yeteneği, yeterliliği hangi ölçüde olursa olsun hiçbir birey kendi düzeyinde göreceği özel eğitim hakkından uzak tutulamaz. Özel eğitim alanında önemli çalışmalar inşallah devam edecektir\" dedi.(Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir