• DOLAR 32.343
  • EURO 35.103
  • ALTIN 2307.58
  • ...
​ Tatvan'a yaklaşık 200 milyon TL yatırım yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tatvan Belediye Başkanı Fetah Aksoy, 5 yıl içerisinde ilçeye kazandırdıkları hizmetleri değerlendirerek, yaklaşık 200 milyon TL yatırım yaptıklarını ifade etti.

Alt yapısından üst yapısına, 400 bin metre kare sahil projesinden modern belediye binasına, şehir ışıklandırılmasından tarihi yapıların onarılmasına, sosyal faaliyetlerden uyuşturucuyla mücadeleye, kültürel etkinliklerden ilçenin tanıtımına, halkın rahat ibadet edeceği cami inşasından düğünlerin yapılacağı çok amaçlı salonlara, ilçenin imar sorunundan turizmine varana dek yaptığı yüzlerce proje ve çalışmaları değerlendirdi.

Tatvan'da yaptığı çalışmalarıyla ilgili İLKHA'ya konuşan Belediye Başkanı Fetah Aksoy, ilçede yapılan çalışmaların en canlı şahidinin Tatvan halkı olduğunu söyledi.

Sosyal belediyecilik kapsamında, belediyenin kapısının her zaman halka açık olduğunu ve kapıyı çalan hiçbir vatandaşın işi görülmeden geri gönderilmediğinin altını çizen Aksoy, 5 yıl boyunca gönül rahatlığıyla insanların düşünce ve görüşlerine bakılmaksızın hizmet ettiğini ifade etti.

“5 yılda yaklaşık 200 milyon TL yatırım yaptık”

İlçede yaptığı yatırımlar hakkında bilgi veren Aksoy, “14 bin metrekare alan üzerinde kurulan ve 10 bin metrekare kapalı alana sahip belediye yeni hizmet binasını yaptık. Sergi ve Kongre Merkezi binamız ise 3 bin metrekare kapalı alana sahip olup, içerisinde iki adet çok amaçlı salon, kafeterya ve mescitler yer alıyor. Bilgi Evi ve Kitap Kafe projemizin inşaatı devam etmekte ve sezon içinde tamamlanmış olacak. Gençlerimize özel alanlar oluşturduk. Şehir Gençlik Merkezi binasının da inşaat aşaması tamamlandı. Sahil parkını ziyaret edecek vatandaşlarımız için Hazreti Ayşe Camisini tamamlayarak ibadete açtık. İlçe için büyük öneme sahip tarihi işletme otelini restorasyon çalışmasını bitirme aşamasına getirdik. Bölgede benzeri olmayan Hayvan Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezi yaptık. İlçemizde büyük bir eksiklik olan modern bir hayvan pazarını yaptık. Belediye hizmet araçlarımız için tamirhane atölyesini açtık” dedi.

“40 yıllık ilçenin içme suyu sorununu giderdik”

40 yıllık ilçenin içme suyu sorununu giderdiklerini belirten Aksoy, yapılan hizmetler ev projeler hakkında şu bilgileri verdi:

“Yaklaşık 40 yıldır devam eden altyapı sorununa dur diyerek, hazırlamış olduğumuz 220 kilometrelik içme suyu altyapı projemizi hayata geçirdik. 210 kilometre uzunluğundaki alt yapı projemizi gerçekleştirdik. 22 mahallemizin 20’sinin doğalgaz çalışmalarını tamamladık. Altyapısı tamamlanan tüm sokaklarımızda parke çalışmalarını yaptık. 500 bin metrekare parke kaplama, 20 kilometre sıcak asfalt ve 25 kilometre sathi kaplama çalışmasını yaptık.”

“İlçeye 400 bin metrekare yeşil alan kazandırdık”

İlçenin yeşillendirmesine önem verdiklerine dikkat çeken Aksoy, toplamda ilçeye 400 bin metrekare yeşil alan kazandıklarını söyledi.

Aksoy, “Sahil Parkı Projesi, Feribot Parkı Projesi, İşletme Parkı 3’ncü Etap Projesi, İşletme Parkı 3’NCÜ Etap Projesi, İstasyon Parkı Projesi, Vangölü Mesire Alanı Projesi, Pınarbaşı Semt Parkı Projesiyle toplamda 400 bin metrekare yeşil alan kazandırdık. Bölgede olmayan ihtiyaç sahipleri için sosyal market projesini hayatta geçirdik. Sadece bayanlara yönelik hanımlar lokali spor salonları açtık.  20 bin metrekare alana kurduğumuz güneş enerjisi panelinde günlük 110 bin 16 kilovat enerji üretimini yapacağız.”

“İlçemizin imar ve afet kodu sorununu çözdük”

İlçenin imar planını çözdüklerini hatırlatan Aksoy, sözlerinin devamında ise “Mevcut imar planının cevap vermediği ve uygulamasının problem olduğu durumlardan kaynaklı ortaya çıkan sorunlar belediye olarak büyük uğraşlar vererek, revizyon imar planıyla çözdük. Halkımızın yıllardır imara açılmasını talep ettiği Rahva bölgesinin imar plan çizim ihalesi gerçekleştirerek, bu sorunu çözdük. 20 yılı aşkındır devam eden afet kodu sorununu çözdük. Her yaz ilçemizi çiçeklerle donatarak güzelleştirdik. Temiz bir Tatvan için günde dört defa çöpler temizledik. İlçemizin 9 bölgesinde, 20 iş makinesi ve yaklaşık 100 personel ile karla mücadele çalışmalarını yürüttük. Kent aydınlatma çalışmasıyla ilçemizin saklı güzelliklerini ortaya çıkardık. Okulların bahçesinde parke çalışmalarını yaptık. Köprü genişletme çalışmalarını ve üst geçit yenileme çalışmalarını yaptık. Trafiği rahatlatma çalışmasını yaptık. İlçede tahrip olan alanları yeniledik. İlçede var olan fakat ihtiyaçlara cevap veremeyen Mezbahane Et Entegre Tesisini yaptık. Su şebekelerindeki kaçakları önledik. Su kaçakları ve kanalizasyon onarım çalışmaları yaptık. İçme suyu sondaj çalışmaları sonucu elde ettiğimiz temiz içilebilir suyu şehir su şebekesine aktardık. Su depolarının bakım ve onarımını yaptık. Su depolarını jeneratörlerle güçlendirdik. Birçok yeni imar yolunu açtık. Mahalleler arası bağlantı yollarını yaptık. İlçemiz sahiline 3 yeni tekne iskelesini kazandırdık. Görüntü kirliliği yapan tabelaları kaldırdık. Sokak tabelaları ve numarataş çalışmalarını yaptık. İlçemiz çöp kutularıyla donattık.” diye konuştu.

“Kürtçe kurslar açtık, evde bakım hizmetleri sunduk”

İlçeye muhtar büroları, taksi durakları başta olmak üzere birçok çalışmayı yaptıklarını vurgulayan Aksoy, yaşanılabilir bir Tatvan için ciddi çalışmalar yürüttüklerinin altını çizdi.

Aksoy, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sel baskınlarına karşı kanal ve kanalet çalışmalarını yaptık. Dereleri temizleyerek üstünü örttük. Mezarlık bakımlarını yaparak, çevre düzenlemelerini yaptık. Tabela ve duvarlarını yeniledik. Camilerimizin inşaatına katkı sunduk. Kaldırım işgallerine son verdik. Sahil işgaline son verdik. Hava kirliliği ve haşere ile mücadele yaptık. Belediye araç filosuna 13 farklı araç kazandırdık. Seyyar satıcılarına pazar yeri açarak şehir merkezinden çıkardık. Çürümeye terk edilen tekne onarımlarını yaptık. E-belediye sistemine geçtik. Kürtçe kursları açarak, Kürtçe ilanlar verdik. 300 vatandaşımıza evde bakım hizmeti, bin vatandaşımıza ise tekerlekli sandalye başta olmak üzere farklı tıbbi malzeme yardımında bulunduk. Binlerce insanın katıldığı iftar programları yaptık. Yüzlerce öğrenciye bisiklet dağıttık.”

Sosyal belediyecilik adına birçok çalışmalara imza attıklarını dile getiren Aksoy, yüzlerce taşeron işçiyi belediye kadrosuna aldıklarını, sosyal denge sözleşmeleri yaparak, daha önce 16 ay maaşını alamayan personelin maaşlarını zamanını ödediklerini ifade etti.

“Uyuşturucuyla mücadele ettik. Doğu Anadolu Fuar organizasyonları gerçekleştirdik”

Aksoy, “Kültür ve sosyal işler müdürlüğümüzün aracılığıyla kültür merkezlerimizde farklı kurslar açtık. Mesleki yeterlilik kurslarını açtık. Çeşitli etkinlikler düzenledik. Uyuşturucuyla mücadele ederek, bu mücadeleyi sürdüren sivil toplum kuruluşlarına her türlü desteği sağladık. Esnaf denetimlerimiz yaptık. Ramazan etkinlikleri yaptık. Doğu Anadolu Fuar organizasyonları gerçekleştirdik. İlk kez peynir fuarını düzenledik. Tanıtım fuarlarında ilçemizi tanıttık. Ulusal bazda düzenlenen sempozyumlara katıldık. Düğün yemeklerinin kaldırılması için girişimlerde bulunduk. Eğitime her türlü desteği verdik. Sanatsal etkinliklere sponsor olduk. Spor faaliyetlerine ev sahipliğini yaptık. Spor kulüplerine her türlü desteği sağladık. Mahallelerde halk toplantılarını düzenledik. 81 ilden 81 genci ilçemizde ağırladık. İlçemizin turizm ve ekonomisi için Vangölü Ekspresi Demiryolunu gündeme getirdik. Kongrelere ev sahipliği yaptık. Kış turizminin gelişmesi adına Nemrut için girişimlerde bulunduk. Farklı projeler geliştirdik. Çevre bilincinin geliştirilmesi için farklı çalışmalar yaptık. Kan davalarını barışla sonuçlanması için çalışmalar yaptık ve neticesine aldık. Vatandaşlarımızla bayramlaşma programları yaptık. Mazlumlar için sessiz kalmadık. Basın açıklamalarına destek olduk. İç karışıklıklardan dolayı muhacir olan kardeşlerimize Ensar olduk. 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı sessiz kalmadık. Evet, 5 yıl boyunca yaşanılabilir bir Tatvan için mücadele ettik.” (Şükrü Tontaş-İLKHA) 





Bu haberler de ilginizi çekebilir