• DOLAR 32.329
  • EURO 35.092
  • ALTIN 2295.738
  • ...
SON DAKİKA
Başörtü Düşmanı Müdür Başka Okula Öğretmen Olarak Sürüldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADANA - AS Platformu (Adana Sivil Toplum Platformu), bugün Kemeraltı camisinde kılınan Cuma namazını müteakip İhsan Sabancı Kız Meslek Lisesi`nden bu yıl mezun olan Tuba Demir`i başörtülü olduğu gerekçesiyle 5 Haziran 2012 Salı günü düzenlenen mezuniyet törenine almayan Ayla Avşar`ın, hakkında açılan soruşturma bitene kadar açığa alınmasına rağmen yeniden göreve dönmesine tepki göstermek için bir basın açıklaması yaptı.
 
Yaşanan bu olay sonrasında kamuoyunda oluşan baskı sonucu İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İhsan Sabancı Kız Meslek Lisesi okul Müdürü Ayla Avşar hakkında soruşturma başlatmış ve soruşturma sonuçlanana kadar valilikçe açığa alınmıştı. Ama Okulların açılmasına yaklaştığımız bu günlerde görevine geri dönen Ayla Avşar kamuoyunun tepkisine neden olmuştu. Konuyla ilgili basın açıklaması yapmak isteyen As Platformu yetkilileri, dün aldıkları haberle İhsan Sabancı Kız Meslek Lisesi okul Müdürü Ayla Avşar hakkında başlatılan soruşturmanın sonuçlandığını ve Avşar`ın Sarıçam İlçesinde bulunan Suluca Tekstil Meslek Lisesine Öğretmen olarak atandığını öğrendiler. Platform, alınan haber üzerine Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderilmek üzere Büyük postanede yapacakları fax eylemini iptal etme kararı aldı.
 
Yapılan basın açıklamasında ise bu tür uygulamalar şiddetle kınanırken, "ÖSYM tarafından başörtülü öğrencilerin sınavlara girmelerinin, öğrenim görmelerinin serbest olduğu, askeri tesislere sivil vatandaşların serbest kıyafetlerle girmelerinin önünün açıldığı, açık ilköğretim ve lise sınavlarında kılık kıyafet yasağının olmadığı, dahası Milli Eğitim Bakanı`nın okullarda haftada bir gün serbest kıyafet uygulaması yapılarak öğrencilerin kişisel gelişimlerinde kendilerini gerçekleştirmelerine fırsat tanınmasının teşvik edildiği üstelik okulların sene sonu törenlerinde serbest kıyafete izin verilen uygulamaların teamül haline geldiği bir Türkiye`de böylesine keyfi, insan haysiyetini rencide edici, öğrencileri aşağılayarak onurlarını zedeleyici zalim bir uygulamanın baş sorumlusu olan ve valilikçe açığa alınan bir okul müdürü nasıl olur da görevine geri iade edilir?" Diye soruldu.
 
Açıklamanın devamında "Dün aldığımız haberle okul müdürü Ayla Avşar`ın Sarıçam İlçesinde bulunan Suluca Tekstil Meslek Lisesine Öğretmen olarak atandığını ve adaletin tecelli ettiğini öğrenmiş bulunmaktayız. Adana Valimiz Sayın Hüseyin Avni Coş`a bu konuyla başından sonuna kadar ilgilendikleri için teşekkür ediyoruz. Umarız 21. yy. Türkiyesi`nde özgürlüklerin önünü açan bir irade ortaya konularak yasakçı zihniyet tamamen son bulur" denildi.
Basın açıklamasının okunmasından sonra toplanan kalabalık sessiz bir şekilde dağıldı.
(Mustafa Çiçek - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir