• DOLAR 32.32
  • EURO 35.128
  • ALTIN 2296.718
  • ...
Trabzon Peygamberini tanımak için yarıştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından "O’nu Oku, O’nu Yaşa" temasıyla geleneksel olarak her yıl düzenlenen umre ve bin bir çeşit ödüllü Siyer Sınavı Doğu Karadeniz illerinin genelinde olduğu gibi Trabzon’da da yoğun katılımla gerçekleşti.

Trabzon’un birçok ilçesi olmak üzere toplamda 8 ayrı noktada 7’den 70’e birçok Peygamber sevdalısı Peygamberini daha iyi tanımak için yarıştı.

Sınava katılımın her geçen gün arttığını söyleyen Peygamber Sevdalıları Vakfı Trabzon Temsilcisi Rıdvan Yıldırım, böyle bir sınavı düzenledikleri için velilerden tebrik mesajları aldıklarını ifade etti.

Yıldırım, "Gerek sınav çalışmalarımıza start verdiğimiz ilk günden beri olsun gerek sınav çalışmalarının sürdüğü zaman diliminde gerekse de sınav günü şahit olduğumuz manzaralar ve karşılaştığımız güzel hadiseler gösteriyor ki bu toplum Peygamberini seviyor ve O’nun adına yapılan her işe teveccüh gösteriyor. Zira bu toprakların birleştirici gücü Peygamber sevdasıdır. Her ne kadar küllendirilmek ve unutturulmak istense de karşılaştığımız tablo şu hakikati gösteriyor ki bu toprakların mayası Peygamber sevdasıdır." dedi.

Sınav hakkında bilgi veren Yıldırım, "Sınavımız Türkiye genelinde olduğu gibi Trabzon’da da 11.00’da başladı. Sınavımız 4 farklı kategoride gerçekleşti. Gelen yoğun istek ve talepler üzerine de bu sene sınavımızı 8 farklı merkezde gerçekleştirdik." ifadelerini kullandı.

Peygamber sevdasını Trabzon’un her hanesine ulaştırana kadar çalışmalarına devam edeceklerini söyleyen Yıldırım, "Zira şunu anladık ki Oflusuyla, Sürmenelisiyle, Araklılısıyla, Arsinlisiyle, Yomralisiyla, Vakfıkebir ve Akçaabatlısıyla Peygamberin sevgisine ve O’nun şemsiyesi altında bir araya gelmeye muhtacız." diye konuştu. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir