• DOLAR 32.518
  • EURO 34.802
  • ALTIN 2424.816
  • ...
Yemen'de hükûmet ile Husiler anlaştı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yemen hükûmeti ile Husiler arasında görüşmeleri yürüten Birleşmiş Milletler (BM), taraflar arasında Hodeida (Hudeyde) liman kentinden karşılıklı çekilme noktasında anlaşma sağlandığını açıkladı.

Söz konusu anlaşmaya göre, her iki taraf Salif, Hodeida, ve Ras Issa'daki liman bölgelerinden çekilecek.

İç savaşın içinde kavrulan Yemen'e ilaç, gıda ve insani yardımların girişi noktasında önemli bir konuma sahip olan liman şehri Hodeida, Husilerin elinde bulunuyor. Liman bölgesinde iki taraf arasında yaşanan çatışmalar, ülkede var olan acı tabloyu daha da derinleştiriyor ve birçok ölüme neden oluyordu.

Yemen'de hükümet, Husilere İran tarafından gönderildiğini iddia ettiği silahların bu liman üzerinden ülkeye sokulduğunu belirtmişti. İran yönetimi ise söz konusu iddiaları yalanlamıştı.

Husilerin başkent Sanaa'da hâkimiyeti ele geçirmelerinin ardından Suudi öncülüğündeki koalisyon güçlerinin bu güne dek yüzlerce hava saldırısı düzenlediği ve bu hava saldırılarında yüzlerce sivilin yaşamını yitirdiği belirtiliyor. Ülke ekonomisine büyük bir darbe vuran iç savaş, ülkede insani krizin büyümesine neden oldu.

BM, yayınladığı raporda, Yemen'de 24 milyon insanın insani yardıma muhtaç olduğunu, 10 milyon Yemenlinin de açlıkla mücadele ettiğini açıklamıştı. Basına düşen haberlerde ise ülkede aralarında çocuklarında bulunduğu yüzlerce insanın açlık nedeniyle öldüğü kaydedilmişti. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir