• DOLAR 32.55
  • EURO 34.772
  • ALTIN 2489.354
  • ...
Bingöl Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl -  Bingöl`de 20 Mayıs 2011 Cuma günü yayımlanan gazetelerin bazı haber başlıkları şöyle:

Bingöl Gazetesi: Seçime 22 gün
12 Haziran seçimlerine Bingöl`de 12 parti katılacak 2011`de yapılacak 24. dönem milletvekili seçimlerinde 157 bin 984 seçmen, 768 sandıkta oy kullanacak.

Kesinleşen YSK listeleriyle Bingöl`de 36`sı siyasi partilerden, biride de bağımsız olmak üzere toplam 37 aday yarışacak.

ÇALIŞMALAR YOĞUNLAŞTI
Seçime 23 gün kala partiler ziyaretleri sıklaştırdı. Adaylar, halka projelerini anlatıp destek istiyor.  Seçim çalışmalarının koordineli bir şekilde yürütülmesi amacıyla kurulan Seçim Koordinasyon Merkezleri bu günlerde hareketli günler yaşıyor. Seçime 23 gün kala Seçim Koordinasyon Merkezlerinde çalışmalar da yoğunlaştı. Adaylar destek turları için Sivil Toplum Kuruluşları ile bir araya gelmeye başlarken esnaf ziyaretleri bu sıralar sıklaşmaya başladı. Destek alabilmek için köy gezileri ile seçim çalışmalarını yoğunlaştıran adayları zorlu bir 22 gün bekliyor. Seçim bürosu açılışlarında adaylar, halka projelerini anlatıp destek istiyor. Mitinglere dönüşen Seçim Bürosu açılışları ile çalışmalarını yürüten siyasi partiler seçime kısa bir süre kala mitinglere hazırlanıyor

Bingöl`ün Sesi Gazetesi: CHP, Zazaca`ya tahammül edemedi
CHP Lideri Kılıçdaroğlu`nun memleketi Tunceli`de yapacağı miting için billboardlara asılan Zazaca afişler tepki üzerine kaldırıldı.

Kılıçdaroğlu ve ekibi Kürtçe`nin Zazaca lehçesine birkaç saat bile tahammül gösteremedi. CHP, seçim beyannamesine koyduğu bazı maddeler ile ne kadar çeliştiğini adeta kanıtladı.

Bingöl Olay Gazetesi: Bakan Yılmaz, üniversite öğrencileriyle bir araya geldi
Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, üniversite öğrencileriyle bir araya gelerek, sorunlarını dinledi. Devlet Bakanı Yılmaz, Bingöl Üniversitesi Güneşin Doğuşu Derneği`nin düzenlediği organizasyona katıldı. Bakan Yılmaz`a Belediye Başkanı Serdar Atalay, Bingöl Milletvekili adayı Şahin Bingöl ve İl Başkanı Cevdet Çalbay eşlik etti. Gençlik Merkezi`nde gerçekleşen programda üniversiteli gençlerle bir araya gelen Bakan Yılmaz, gençlerin sorunlarını dinledi. Öğrencilerden gelen sorulara cevap veren Bakan Yılmaz, üniversitenin çok hızlı geliştiğini ifade ederek, genel olarak Bingöl için yapılan hizmetlerden bahsetti

 

Bingöl Kent Haber Gazetesi: Diyaliz ve böbrek hastalarına müjde
Bingöl Devlet Hastanesine `Nefroloji Uzmanı` atandı.
Fırat Üniversitesi Araştırma Hastanesi`nde görev yapan Dr. Ramazan Ulu Bingöl Devlet Hastanesi`nde göreve başladı. Bingöl`de nefroloji hastalarının ilaç yazdırmak için artık çevre illerdeki uzmanlara gitmelerine gerek kalmadı.

Bingöl Haber 12 Gazetesi: Müftülükten öğrenciler yararına kermes
İl Müftülüğü Yatılı Kur an Kurslarında okuyan öğrencilerin yararına bir kermes düzenleyecek.

Bingöl Müftülüğü bünyesinde faaliyet gösteren başta Yatılı Kur`an Kursları olmak üzere tüm kurslarda okuyan öğrenciler yararına 21-30 Mayıs 2001 tarihleri arasında kermes düzenleneceği belirtildi. Hacılar Camii altında düzenlenecek açılacak kermeste, el emeği ve göz nuru ile hazırlanan çeyizlik eşyaların ve çeşitli yöresel yemeklerin sergileneceği ifade edildi.10 gün boyunca açık kalacak kermes tüm halkın davetli olduğu kaydedildi. (Ali Yıldırım - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir