• DOLAR 32.452
  • EURO 34.491
  • ALTIN 2474.386
  • ...
 O'nu Oku O'nu Yaşa  YÜZBİNLER O’NUN(sav) İÇİN YARIŞTA
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DOĞRUHABER

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından "O'nu Oku O'nu Yaşa" temasıyla Türkiye genelinde düzenlenen Siyer Sınavı'na 7’den 70’e yüzbinlerce kişi katıldı. Çeşitli illerde sınava katılan yaşlı, çocuk ve görme engelli vatandaşların heyecanı da gözlerden kaçmadı. Sınavla ilgili bilgi veren Peygamber Sevdalıları Vakfı Sınav Komisyonu Başkanı Hamdin Aslan, “Rabbimize hamd ve şükürler olsun, yüzbinlerin katılımıyla ‘O'nu Oku O'nu Yaşa’ temasıyla bir Siyer Sınavı'nı daha gerçekleştirdik. Sınavımız ülkemizin 74 ilinde ve 283 ilçesinde gerçekleştirildi. Sınavda dereceye girenlere 5 umre ödülünün yanı sıra 2 bin çeşit birbirinden farklı ödül verilecektir.” şeklinde konuştu.

o'nu oku, o'nu yaşa siyer sınavı yarışması

BU ORGANİZASYONA KATILIM GÖSTEREN HERKES KAZANDI

İSTANBUL

İstanbul’da 30 farklı merkezde 15 bin kişinin katılımıyla gerçekleşen Siyer Sınavı sonrasında konuşan Peygamber Sevdalıları Marmara Koordinatörlüğü Sözcüsü Yusuf Tutak, "Bu bir sınav değil, bu yarışmanın kaybedeni yok. Bu organizasyona katılım gösteren herkes kazandı." dedi. Yapılan sınavın ardından açıklamalarda bulunan Peygamber Sevdalıları Marmara Koordinatörlüğü Sözcüsü Yusuf Tutak, emeği geçen herkese teşekkür ederek, yapılan sınavın kaybedeninin olmadığını söyledi. Tutak, "Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak genelde Marmara bölgesi özelde İstanbul’da yaklaşık 4 ay süren çalışmalarımızı bugün nihayete erdirmiş bulunuyoruz. Elhamdülillah Siyer Sınavı'na İstanbul’da 15 bin kişi başvurdu. Zaten bizler de misyon olarak Allah Resulünün (Sallalahu Aleyhi Vesellem) en güzel örnek oluşunu hedef edindik. Bir kardeşimizle konuştum. Onu dinleyince, hedefimize ulaştım, dedim. Kardeşimiz dedi ki 'Ben kitabı okumaya başlarken sınava gireyim de bir hediye kazanayım diye hedefim vardı.  Ama okudukça peygamberimi tanıdım. Tanıdıkça daha çok sevdim." dedi. 4 ay boyunca sınav için çalışmalara katkı sağlayanlara teşekkür eden Tutak, son olarak şunları kaydetti: "Küçücük çocuklar, anneleri ve babalarıyla sınava gülümseyen yüzleriyle geldiklerinde inanın bizim de yüzümüz güldü. Elhamdülillah Resulullah’a âşık gönüller şu an bir arada toplanmış. Aslında bu bir sınav değil, bu yarışmanın kaybedeni yok. Bu organizasyona katılım gösteren herkes kazandı. Uhrevi kazancın yanı sıra dünyevi bir kazanç da olacak. Bu yarışmada 5 umre hediyemiz olacak. Yaklaşık 50 dizüstü bilgisayar hediyemiz var. Aynı zamanda bisikletler ve tabletler ve benzer hediyeler olacak. Yaklaşık 2 bin tane hediye dağıtılacak inşallah. Yani hem dünyevi hem de uhrevi olarak kazanmış olacağız. Gecesini gündüzüne katan az veya çok bu alanda çalışan tüm gönüllülerimize buradan teşekkür ediyorum."

o'nu oku, o'nu yaşa siyer sınavı yarışması

PEYGAMBERLER ŞEHRİNDE SİYER SINAVINA YOĞUN İLGİ

ŞANLIURFA

Şanlıurfa merkez ve ilçelerinde 300 ayrı noktada yapılan sınava 23 bin 500 kişi başvurdu. Sabahın erken saatlerinde anne ve babaları ile birlikte sınavın yapılacağı okullara gelen ilk ve ortaokul öğrencileri renkli görüntüler oluşturdu. Saat 11.00’de başlayan sınav, 4 kategoride gerçekleşti. Peygamber Sevdalıları Vakfı Şanlıurfa Koordinatörlerinden Fatih Karakaş, amaçlarının Peygamber Efendimizin hayatını topluma yaymak olduğunu belirterek, yaklaşık olarak Şanlıurfa'da 23 bin 500 kişinin sınava katıldığını, 63 okulda sınavı gerçekleştirdiklerini belirtti.

o'nu oku, o'nu yaşa siyer sınavı yarışması

DİYARBAKIR'DA SİYER SINAVI HEYECANI YAŞANDI

DİYARBAKIR

Diyarbakır merkezi ve ilçeler dâhil olmak üzere 40'ın üzerindeki okulda düzenlenen sınava katılanlar, Hazreti Muhammed'in hayatını okuyup anlamanın kendilerine çok şey kazandırdığını belirttiler. Bağlar ilçesindeki Koşuyolu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde dördüncü kategoriden sınava giren Sena Yapıcı, Siyer Sınavı'nın güzel geçtiğini söyledi. Yapıcı, "Hazırlayanlardan Allah razı olsun, sınav güzeldi. İnşallah Peygamber Efendimizin hayatını bir nebze de olsa hayatımıza geçirmiş olacağız. Sınava giren tüm kardeşlerimizden Allah razı olsun. Amaç, hediye veya herhangi bir şey kazanmak değil. Tamamıyla Peygamber Efendimizin hayatını okuyup hayatımıza geçirmektir. İnşallah hepimiz için faydası olmuştur. Kitabı iki defa okudum. Okurken önemli yerlerin altını çizdim, onlar bayağı yararlı oldu. Son kez gözden geçirdim. Çoğu sorular oralardan çıktı. Güzel bir sınavdı. Kardeşlerimiz her sene sınava girmeye devam etsinler. Gerçekten kaybedecekleri hiçbir şey yok. Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmenin kimseye zararı yok." dedi.

o'nu oku, o'nu yaşa siyer sınavı yarışması

BATMAN’DA SİYER SINAVI COŞKUSU

BATMAN

Batman merkezde yaklaşık 40 okulda sınava giren 17 binin üzerindeki çocuk, erkek, kadın ve yaşlıdan oluşan aday, umre ödüllü sınav için ter döktü. Sıvana girenlerin velileri ise çocuklarını sınavın yapıldığı okulların bahçelerinde beklediği görüldü. Sınava gelenlere görevliler tarafından gül suyu ile şeker ikram edildi. Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörü Fevzi Aydın, Türkiye geneli sekizincisini düzenlendikleri Siyer Sınavı'na Batman'dan 17 binin üzerinde kişinin başvuru yapıp katılım gösterdiğini belirtti.

o'nu oku, o'nu yaşa siyer sınavı yarışması

"KURTULUŞ PEYGAMBERİMİZİN SÜNNETİNE SARILMAKLA MÜMKÜNDÜR"

Amaçlarının halkı Hazreti Peygamber'in sünnetiyle buluşturup, tekrardan asrısaadet dönemini yakalamak olduğunu aktaran Aydın, "Bu sınavı yapmadaki temel amacımız, Peygamberimizin hayatını ve yaşantısını halkın hayat yaşantısıyla birleştirip hayatlarına yön vermektir. Özellikle çocuklarımızın Peygamber Efendimizin hayatını okuyup ona göre hayatlarına yön vermelerini istiyoruz. Bu nedenle her sene Siyer Sınavını yapıyoruz. İslam dünyası büyük bir buhran içerisindedir. Halk bir boşluğun içerisindedir. Bizler halkımızı bu sıkıntılardan kurtarmak amacıyla böylesi etkinlikler tertiplemekteyiz. Geleceğimizin ve gençlerimizin kurtuluşunun Peygamberimizin hayatında olduğunu biliyoruz. Peygamberimizin sünnetine sarıldığımız takdirde sıkıntılarımızdan kurtulabileceğiz. Ancak toplumun Peygamberimizin sünnetine sarılarak huzur bulacağına inanıyoruz. Herkesin Peygamberimizin sünnetine yönelmelerini istiyoruz. Çünkü tek kurtuluşun O’nun sünnetinde olduğuna inanıyoruz." ifadelerini kullandı.

o'nu oku, o'nu yaşa siyer sınavı yarışması

ADANA’DA SİYER SINAVINA BİNLERCE KİŞİ KATILDI

ADANA

Türkiye genelinde yüzbinlerce kişinin katıldığı sınavın Adana ayağı hakkında bilgi veren Peygamber Sevdalıları Vakfı Adana Koordinatörü Osman Yalçınkaya, yoğun katılımla gerçekleşen sınavın sorunsuz geçtiğini belirtti. Siyer sınavına yaklaşık 3 bin kişinin katıldığını ifade eden Yalçınkaya, sınavın Türkiye ile eş zamanlı olarak 11.00’da başladığını kaydetti. Merkez Seyhan ve Yüreğir ilçelerinin yanı sıra Ceyhan ilçesinde toplamda 5 okulda sınavın gerçekleştiğini belirten Yalçınkaya, yoğun katılımın kendilerini memnun ettiğini söyledi. Yalçınkaya, Vakıf olarak düzenledikleri Siyer Sınavının amacının, Hazreti Peygamber'in örnek yaşantısı ve mesajının toplumun tüm katmanlarına ulaştırmak olduğunun altını çizdi. Adana’da binlerce ailenin sınav için siyer okuduğuna dikkat çeken Yalçınkaya bunun büyük bir hizmet olduğunu belirtti. Yalçınkaya, "Sınava katılanlar, Peygamber efendimizin hayatını altını çize çize okuyorlar. Siyer sınavları, Peygamber efendimizin hayatının anlaşılması noktasında çok faydalı oluyor . Vakıf olarak en büyük kazancımız ve mutluluğumuz budur." diye konuştu.

o'nu oku, o'nu yaşa siyer sınavı yarışması

BİTLİSLİ PEYGAMBER SEVDALILARI SOĞUĞA ALDIRIŞ ETMEDİ

BİTLİS

Metrelerce karın yerde olduğu ve soğuk hava nedeniyle yerlerin buz pistine döndüğü kentte sınava katılanlar, erken saatlerden itibaren girecekleri okulların önünde beklemeye başladılar. İl genelinde yaklaşık 3 bin katılımcı, 13 merkezde sınava girdi. Sınav hakkında bilgi veren Peygamber Sevdalıları Vakfı Bitlis Koordinatörlüğü yetkililerinden Şahabettin Subaşı, şunları söyledi: "Bizler evliyalar diyarı olan Bitlis’te bu coşkuyu yaşarken, Bediüzzaman Said-i Nursi’nin torunları olarak onun yolunu takip edeceğiz. Peygamberin sevgisini ve aşkını bütün gönüllere yerleştirmek istiyoruz. Bitlis merkez, ilçe ve beldelerde 13 noktada yaklaşık 3 bin kişi katılım sağladı. Bu yoğun katılım aslında bizlere toplumun Peygamberine nasıl sahip çıktığını gösteriyor."

o'nu oku, o'nu yaşa siyer sınavı yarışması

ADIYAMANLILAR SİYER SINAVINA İLİŞKİN DUYGULARINI PAYLAŞTI

ADIYAMAN

Adıyaman'da 4 ayrı noktada yapılanan sınava katılan vatandaşlar, memnuniyetlerini dile getirdiler. 4 ayrı kategoride gerçekleştirilen sınavın temel amacı Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in hayatının okunması, anlaşılması ve yaşanmasıdır. Sınava giren yarışmacılar da ödüllerden ziyade Allah Resulünün hayatını okuma, öğrenme ve yaşama maksadıyla katıldıklarını belirttiler. Oğlunu sınava girmesi için getirdiğini söyleyen Gökhan Durmaz, Peygamber Sevdalıları Vakfı'na bu sınavı yaptığı için teşekkür ederim. Allah hepsinden razı olsun." dedi. Durmaz, "Sınavın yapılma amacı insanların Hazreti Peygamberin hayatını öğrenip, okuyup anlamaktır. Özellikle de şu modern çağda toplumun bozulduğu, gençlerin ahlaki olarak yozlaştığı bu dönemde Hazreti Peygamberin sünnetine uygun, O'nun ahlakıyla ahlaklanmayı sağlayacak olan bu yarışmaya oğlum ile beraber sınava geldim. Sınav vesilesiyle verilen kitabı okuyup, o kitabı anlaması, onunla Hazreti Peygamberin hayatı hakkında sohbet ediyor olmamız bizim için gurur vericidir. Bu sınavın yapılmasında birtakım ödüller teşvik edici olabilir. Ama asıl olan o çocukların kitabı burada dikkat ile okuması ve okudukları şeyleri unutmayacak biçimde hayatlarına aksettirebilmesidir. Bu bizim için en büyük aşarı ve ödül olacaktır." ifadelerini kullandı.

o'nu oku, o'nu yaşa siyer sınavı yarışması

"KAYBEDENİ OLMAYAN BİR SINAV"

GAZİANTEP

Gaziantep'te 20 ayrı noktada yapılan sınava yaklaşık 7 bin kişi başvurdu. Yoğun katılımın olduğu sınava giren adaylar, sabahın erken saatlerinde sınava girecekleri okullarda hazır bulundu. Soğuk havaya rağmen kimi yarışmacıların çocuklarıyla birlikte geldikleri kimi yarışmacıların da ailecek sınava girdiği görüldü. Peygamber Sevdalıları Vakfı Gaziantep Koordinatörü İlyas Yıldız, Hazreti Muhammed'in örnek hayatını konu alan sınava yoğun bir ilginin olduğunu söyledi. Yıldız, "Yıllardır bu Siyer Sınavını Türkiye genelinde düzenliyoruz. Sınavımız umre ödüllü ve bin bir çeşit ödülün olduğu bir sınav. Aynı zamanda da kaybedeni olmayan bir sınav. Sınava toplumun her kesiminden yani çocuk, yaşlı, genç ve engellerde olmak üzere vatandaşlarımız katılım gösteriyor." dedi. 20 ayrı noktada sınav heyecanın yaşandığını belirten Yıldız, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda görme engellilerin sınava katılmaları için hazırlık yaptıklarını ve 50'ye yakın görme engellinin sınava girdiği bilgisini verdi.

o'nu oku, o'nu yaşa siyer sınavı yarışması

AĞRI'DA BİNLER "O'NU OKUYUP O'NU YAŞADI"

AĞRI

Ağrı'da 5 bin kişiden fazla insanın katıldığı sınava katılımcıların heyecanlı oldukları gözlemlendi. Ağrı merkez ve ilçelerinde gerçekleştirilen sınav için onlarca okul tahsis edilirken yüzlerce görevli de sınavın başarılı geçmesi için ter döktüler. Sınav hakkında açıklama yapan Peygamber Sevdalıları Vakfı Ağrı Koordinatörlüğü yetkililerinden Arif Yılmaz, 3 aydır çalışmalarının devam ettiğini, çok emek verdiklerini belirtti. Yılmaz, "Böyle bir güzelliği bahşeden Cenab-ı Allah'a hamdolsun. 8 yıldır Türkiye geneli sınavı düzenliyoruz, aynı zamanda 3 aydır 7'den 70'e herkese yönelik çalışma düzenledik. Bu çalışma neticesinde şu anda çok ciddi bir yoğunluk var. Ağrı ve ilçelerinde 5 bine yakın insanımız sınava giriyor. Aslında amaç şu: Allah Resulünün hayatını insanlara öğretmek. Belki de birçok katılımcı ilkokul, ortaokul çağlarında. Bu öğrencilerimizin Resulullah'ı okuması bizim için başlı başına bir kazançtır. Bu kaybedeni olmayan bir sınavdır." dedi.

o'nu oku, o'nu yaşa siyer sınavı yarışması

ÖRNEK ALINMASI GEREKEN TEK LİDER PEYGAMBERİMİZDİR

VAN

Peygamber Sevdalıları Vakfı Van İl temsilcisi Recep Karabulak, sınava 5 bin 700 kişinin başvurduğunu belirtti. Van'da, merkezde 11, ilçelerde 16 olmak üzere 27 okulda sınavı gerçekleştirdiklerini belirten Karabulak, ilkokul öğrencilerinin başvurusunun ağırlıkta olduğunu aktardı. "Amacımız ilk olarak Allah’ın rızasını esas alarak Peygamber Efendimizin hayatını tüm halkımıza tüm insanlarımıza anlatabilmektir. Bunu öğretebilmektir. Bu gayretle biz bu yola çıktık." diyen Karabulak, "Bu Siyer Sınavı da buna vesile olsun, diye bu çalışmaları yürütüyoruz. Eğer maksadımız hasıl olmuşsa ne mutlu bize. Katılımcı arkadaşlarımız zaten bu hayırlı sınava kayıt yaptırdıkları andan itibaren kazandıklarını bilsinler. Neticede burada amaç Peygamber efendimizin hayatını öğrenmektir. Öğrendiklerini hayatımıza uygulamaktır. Sınava katılan tüm kardeşlerimiz sınavı kazanarak çıkacaklarına inanıyorum. Peygamber efendimizin izini takip eden hiç kimse kaybetmeyecektir." dedi.

ÖDÜLLER

1. KATEGORİ (4. VE 5. SINIF ÖĞRENCİLERİ)

10 Dizüstü Bilgisayar

40 Bisiklet

20 Tablet

50 Kol Saati

100 Sırt çantası

180 Eşarp/ Futbol Topu

200 Satranç Takımı

2. KATEGORİ ( 6. - 7. VE 8. SINIF ÖĞRENCİLERİ)

20 Dizüstü Bilgisayar

40 Bisiklet

40 Tablet

100 Kol Saati

100 Kitap Seti

100 Sırt Çantası

100 Flash Bellek 16 GB

284 Eşarp / Futbol Topu

3. KATEGORİ LİSE ÖĞRENCİLERİ (9.- 10. - 11. VE 12.SINIF) - Örgün Eğitimde okumayıp 2000 ve sonrası doğumlu olanlar

6 Dizüstü Bilgisayar

4 Tam Altın

20 Tablet

70 Kol Saati

100 Sırt çantası

100 Kitap Seti

200 Flash Bellek 16 GB

4. KATEGORİ DİĞER (BELİRTİLEN EĞİTİM DURUMLARI DIŞINDA KALANLAR)

5 Umre

10 Dizüstü Bilgisayar

5 Yarım Altın

5 Çeyrek Altın

23 Powerbank

68 Kitap Seti

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir