• DOLAR 32.354
  • EURO 34.996
  • ALTIN 2322.886
  • ...
Mavi Marmara`ya Başvurular
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA - İnsani Yardım Vakfı (İHH) ve Anadolu İnsani Yardım Derneği Seydişehir Gönüllüleri tarafından yapılan basın duyurusunda, ikinci özgürlük filosuna yönelik yapılan başvurular hakkında bilgi verildi.

 

Örgülük Filosu`na düzenlenen saldırının ardından yapılan propaganda ile ``yeni bir filo oluşturulması halinde kimse başvuru yapmaz" iddialarının boşa çıktığı belirtilen açıklamada, ikinci Özgürlük Filosu`nun ön başvuru formlarının internet üzerinden yayınlanması ile birlikte ilk 4 gün içerisinde 5 bin başvuru yapıldığı belirtildi.

 

Endonezya`dan Haiti`ye, Nijer`den İrlanda`ya kadar dünyanın farklı ülkelerinden insanların yeni oluşturulacak filoya katılmak için ön başvurularını yaptırmaya devam ettiği ifade edilen açıklamada, "Gazze`de 4 yıldır devam ettirilen hukuksuz ambargonun son bulması için I. Özgürlük Filosu gemilerinden Mavi Marmara`ya yapılan saldırı akabinde kısmen rahatlayan Refah Sınır Kapısı geçişleri Mısır Yüksek Askerî Meclisi kararıyla 15 Nisan`dan bu yana insani yardım malzemelerinin girişine açılmıştır.
Bu gelişmeler üzerine bölgenin acil ihtiyaçlarını karşılamak ve bu çalışmalarla Refah Sınır Kapısının sürekli açık kalmasını sağlamak için harekete geçen Vakfımız, Gazzelilere ulaştırılmak üzere başta gıda, inşaat malzemeleri, tekstil, ilaç ve sarf malzemelerinin de bulunacağı bir yardım kampanyası başlatmıştır" denildi.

 

Açıklamada, toplanacak yardımların Mayıs sonlarında kalkacak Acil Yardım Gemisi ile Gazzelilere ulaştırılacağı dile getirilerek, "Biz de Seydişehir`imizden Gazze`ye yarım kampanyası başlatmak suretiyle bu Gemiye katkıda bulunmak istiyoruz.

 

Kampanyamıza katılarak yardımda bulunmak isteyen hayırsever vatandaşların, bizimle 0538 591 58 76 nolu telefonla irtibata geçmelerini istirham ediyoruz. Ayrıca vakfımızın ve Konya`daki partner kuruluşun iletişim kanalları ile irtibata geçip, yardımda bulunabilirsiniz"ifadelerini yer verildi.

Emrullah Araz, M. Sait Adiyaman - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir