• DOLAR 32.386
  • EURO 35.122
  • ALTIN 2326.454
  • ...
Sivil Toplum Yapılanları Görmüyormu?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Rahman ve Rahim olan Allah`ın adıyla;

Öncelikle Doğu ve Güneydoğu bölgesinde yaşanan olaylardan tüm insanları az çok haberi ve bilgisi vardır. Yediden yetmişe büyük küçük, genç ihtiyar, bayan erkek ve her kesimden halkımız gözler önünde ve açıkça yaşanan tüm bu olaylara şahit olmaktadır.

Yakın geçmişte dünyaya bakacak olursak yeryüzünün bir çok yerinde yaşanan ayaklanmalar, isyanlar, başkaldırılar ve özellikle Mısır`da yaşanan mucizevi devrim dünyanın ve Müslümanların kaderini büyük ölçüde etkilemiştir. Mısır`da gerçekleşen devrimin Müslümanlar tarafından çok ayrı bir yeri vardır. Yıllardır terör devleti Siyonist İsrail`e yardakçılık yapmış, masum ve suçsuz Müslüman Filistin` lileri yakalayarak vahşi İsrail` in ellerine teslim etmiş ve yine İsrail` in ambargosu yetmemiz gibi kendiside ambargo uygulayarak yardım edip masum Filistin halkının nefes boruları olan tünelleri bombalamıştır. Hiçte mübarek olmayan Firavun Hüsnü kocasına sadık bir eş gibi yıllarca terör devletine hizmet etmiştir. Ancak sabırla beklenen günlerin neticesinde ilahi adalet tecelli etmiştir. Netice olarak şu an gözlerimiz gülerek ve içimiz huzurla dolu bir şekilde Mısır`ın attığı Müslüman`ca olumlu adımları izliyoruz.

Genelden sonra özele dönerek kendi yurdumuzun dört bir yanında yaşanan olaylar çok ilgi çekici ve bir o kadar da gizemlidir. Mesela Hakkari` de yaşanan olaylar hepimizce bilinmektedir. Her şey tüm açıklığı ve berraklığı ile göz önünde olmaktadır. Tabi bu berraklık olaya tarafsız ve adalet ile bakan kişilerce gözlemlenmektedir. Yoksa bir takım çıkar hesabı yapan güçler olayı kendilerince görmektedir. Hakkari` de ismi Mustazaflar İle Yardımlaşma derneği olarak bilinen bir dernek var ve bu derneğin görevi de insanlara peygamber ve Kuran` ı tanıtmak, sevdirmek, düşkünlere ve fakirlere yardımcı olmaktır ve resmi makamlarca da izinli olarak kurulan bir yapıdır. İşte bu dernek defalarca kez mürtet örgüt PKK tarafından baskına uğramış, kundaklanmış ve taşlanmıştır. Bu olayları hepimizin görüp duyduğu gibi emniyet teşkilatıda bilmekte ve görmektedir. Hatta ve hatta bizden daha iyi bilmektedir. Bu gün Hakkari gibi kritik bir yerde yüzlerce istihbaratı timi, yüzlerce mobese ve gizli kameraları ayrıca yüzlerce muhbiri olan emniyet teşkilatı ve jandarma nasıl olurda bu kundaklamaları görmez ve duymaz. Veya görse de duysa da suçluları yakalayamaz. Herhalde onlara göre ortada suç teşkil edecek bir durum da söz konusu değil. Oysa ki yurdumuzun herhangi bir yerinde gizliden işlenen bir cinayeti aydınlatmak için yüzlerce ekip oluşturuluyor. Kılıktan kılığa giriliyor, çok zor olan ve aydınlatılması imkansız olan cinayetler çözülüp suçlusuna ulaşılabiliyor. Hal böyle iken gözler önünde yaşanan saldırılar ve neticesindeki cinayetin suçlusu neden bulunamıyor. Yani şöyle ki ölen belli, öldüren belli, cinayet yeri belli ortada şahitler, deliller, kameralar vs hepsi mevcutken neden halen bu olayın suçlusuna ulaşılamadı ya da ulaşılmak istenmedi.

Şimdi, bunları bir tarafa bırakıyoruz. Çünkü öyle inanıyoruz ki Ubeydullah Durna şehid olmuştur ve inşaallah cennetin müjdesini almıştır. Diğer kendini bilmez zalimler ve onlara göz yumanların hesabı ise Kahhar olan Allah` ın yanındadır. O hesabını elbette hepimizden iyi bilmektedir. Müslümanlar olarak bir başka kanayan yaramız ise diğer İslami görünen sivil toplum kuruluşlarının bu olaya duyarsız kalmalarıdır. Peygamber (s.a.v.) bir hadisinde &`;İman etmedikçe cennete giremezsiniz, birbirinizi sevmedikçe iman etmiş olamazsınız” buyurmuştur. Öyleyse siz sivil toplum kuruluşları ; Müslümanları sevmiyor musunuz? Şehid Ubeydullah` ı Müslüman olduğu için sevmek zorunda değilmisiniz? Mustazaf-der` e yapılan bu kadar haksızlık karşısında neden sessiz kalıyorsunuz? Yani Müslüman oldukları için sevmeniz gerekmiyor mu yoksa haşa bu camiayı Müslüman olarak görmüyor musunuz? Sizin desteklediğiniz Filistin hükümeti dahi Diyarbakır` da gerçekleşen tarihi Kutlu Doğum etkinliğini takdire şayan bulurken siz görmezden ve duymazdan geliyorsunuz.

Hakkari, Adana ve yurdun dört bir yanında Mustazaf-der` e yapılan saldırıları görmezden geliyorsunuz. Oysa ki dünyanın herhangi bir ülkesinde mesela Suriye` de mesela Mısır` da mesela Tunus` ta veya başka bir ülkede tanımadığınız ve hatta Müslüman mı değil mi diye bilmediğiniz kişi veya kişiler için toplanıp basın açıklamaları, gıyabında cenaze namazları ve konferanslar düzenliyorsunuz da neden bu olay karşısında pasif kalıyorsunuz ve parmağınızı dahi oynatmıyorsunuz. Bir örnek verecek olursak Hz.İbrahim (a.s.) ateşe atılacağı zaman bir kuş gagasında su getiriyor ateşe serpmek için. Allah peygamberi &`;boşa uğraşma ağzındaki bir damla su ile bu koskoca ateşi söndüremezsin” buyuruyor. Ancak o kuş çok ibretli bir şekilde bize ders veriyor ve "Olsun ya İbrahim, bende biliyorum söndüremem ama yeter ki Allah nezdin de safım belli olsun” diyor. İşte sözümüz genelde tüm insanlığa ve özelde ise İslami diğer sivil toplum kuruluşlarınadır….

Selam ve dua ile…

Adem Eren

Bu haberler de ilginizi çekebilir