• DOLAR 32.518
  • EURO 34.831
  • ALTIN 2428.977
  • ...

MANİSA- Manisa Ticaret ve Sanayi Odası ile KOSGEB Manisa Hizmet Merkezi Müdürlüğü ortak organizasyonunda hayata geçirilen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi için başvurular başladı. Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Hizmet Binasında ABİGEM eğitmenleri tarafından gerçekleştirilecek eğitime 30 kursiyer kabul edilecek.

 

Her alanda eğitimin Türkiye`nin en önemli ihtiyaçlarından birisi olduğunu vurgulayan Manisa TSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Koşmaz, \"Girişimcilik eğitimlerine oldukça önem veriyoruz. Çünkü eğitimlerimiz uygulamalı örneklerle interaktif bir şekilde gerçekleşiyor böylece, müteşebbis adaylarımız çeşitli senaryolar üzerinden ticaret hayatının zorluklarına karşı daha dirençli hale geliyorlar. Öte yandan eğitimlerimizi tamamlayan kursiyerlerimiz KOSGEB Girişimcilik Sertifikası almaya hak kazanarak, hayata geçirecekleri iş fikirlerini proje halinde KOSGEB`e sunarak başarılı oldukları takdirde 30.000 TL hibe, 70.000 TL kredi olmak üzere destek alabiliyorlar. Yani girişimci adaylarımız hem eğitim anlamında hem de maddi olarak rekabet ortamına avantajlı bir giriş yapabiliyorlardı\" dedi.

 

Yeni iş kurmak isteyen girişimcilere yönelik olarak KOSGEB`in sunduğu hibe ve faizsiz kredi desteğini kapsayan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi kursu için müracaatlar 7 Eylül gününe kadar kabul ediliyor. Müracaatlar, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası`nın www.mtso.org adresli sitesinden erişilebilinen başvuru evrakları doldurularak şahsen odaya yapılıyor. (Ramazan Sındıraç-İLKHA)