• DOLAR 32.607
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2426.09
  • ...
Adana`da AK Parti Seçim Bürolarına Saldırı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA - Edinilen bilgiye göre; Yüreğir İlçesi, Yunus Emre ve Cumhuriyet Mahallelerinde bulunan AK Parti seçim büroları, yüzleri maskeli kişilerce taş ve Molotoflu saldırıya uğradı. Ayrıca AK Partiye destek verdikleri gerekçesiyle Yüreğir Şanlıurfalılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği de taşlandı.

Saldırıların ilki; saat 22.00`de Yunus Emre Mahallesinde bulunan Adana Milletvekili Adayı Ömer Çelik`in seçim bürosuna gerçekleşti. Sayıları 100`ü aştığı ifade edilen yüzleri maskeli saldırganlar; Ömer Çelik`in bir gün önce mahalle mitingi yapmasına destek verdiği gerekçesiyle Yüreğir Şanlıurfalılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği binası ile onun yanında bulunan AK Parti seçim bürosuna taş yağdırdı. Daha sonra seçim aracı ve seçim bürosuna Molotof atıldı. Saldırı esnasında bir kişi elini cam kesmesi sebebiyle yaralandığı olayda büyük maddi hasar oluştu.

Diğer saldırı ise Cumhuriyet Mahallesinde bulunan AK Parti seçim bürosunda yaşandı. İçeride partililerin bulunduğu esnada gerçekleşen saldırıda içeridekiler masaların altına saklanarak kendilerini taşlardan korumaya çalıştılar.

Saldırıların ardından olay yerine intikal eden polis, güvenlik önlemler aldı.

Öte yandan; Adana`da bu tarz saldırıların daha önceki günlerde yaşandığı ve artarak devam ettiği biliniyor.

Ayhan Kaya - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir