• DOLAR 32.377
  • EURO 35.041
  • ALTIN 2325.779
  • ...
Türkiye Genelinde Hava Durumu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK - Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; yurdun büyük bölümünde sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların, Bolu, Karabük, Kastamonu, Sinop, Çankırı, Samsun, Çorum, Amasya ve Tokat çevrelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI : Batı ve Orta Karadeniz, İç Ege, İç Anadolu ile Akdeniz`in iç kesimlerinde 3 ila 5 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

RÜZGAR :Genellikle güney ve güneybatı, yurdun batı kesimlerinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, yağış anında yer yer kuvvetli olarak esecek.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Bolu, Karabük, Kastamonu, Sinop, Çankırı, Samsun, Çorum, Amasya ve Tokat çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, lokal su baskını, lokal dolu yağışı vb.) yetkililerin ve vatandaşların dikkatli olması gerekmektedir.

BÖLGELERE GÖRE HAVA :

MARMARA: Parçalı çok bulutlu, sabah bölgenin doğusu, öğle saatlerinde Edirne, Kırklareli, Kocaeli, Sakarya ve Bilecik çevreleri sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, sabah Kütahya ve Afyonkarahisar çevreleri, öğle saatlerinde bölgenin iç kesimleri sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

AKDENİZ: Parçalı çok bulutlu, Doğu Akdeniz ile öğle saatlerinde Isparta, Burdur ve Antalya`nın Korkuteli, Elmalı, İbradı, Akseki ve Gazipaşa ilçeleri sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; sabah saatlerinden sonra Çankırı çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; bölgenin iç kesimleri ile Sinop çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Samsun, Tokat, Amasya ve Çorum çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, bölgenin kuzey ve batısı ile gece saatlerinden itibaren Bitlis çevreleri sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, batısı ile akşam saatlerden itibaren doğusu sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

BAZI İLLERDE BEKLENEN HAVA:

Ankara: sağanak yağışlı 10-18
İstanbul: sağanak yağışlı 14-24
İzmir : parçalı bulutu 16-26
Adana: sağanak yağışlı 16-25
Osmaniye: sağanak yağışlı 17-25
Mersin: sağanak yağışlı 19-24
Diyarbakır: Parçalı çok bulutlu, akşam saatlerden itibaren sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı 12-26
Batman: çok bulutlu 14-26
Urfa: çok bulutlu 15-28
Gaziantep: sağanak yağışlı 12-25
Mardin: çok bulutlu 15-24
Hakkari: çok bulutlu 11-20
Van: çok bulutlu 7-16
İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir