• DOLAR 32.603
  • EURO 34.822
  • ALTIN 2503.163
  • ...
Hacı Adaylarının Heyecanına Diyecek Yok
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Hac mevsimine yaklaştığımız şu günlerde hacı adaylarını tatlı bir heyecan sararken Vanlı hacı adayları için de seminerler başladı. Mutluluğu gözlerinden okunan hacı adayları, haccın tüm Müslümanlara nasip olması temennisinde bulundu.
 
"6 Yıldır Bekliyorum"
6 yıldır sabrettiğini söyleyen hacı adayı Hacı Keyifli, "Allah tüm Müslümanlara nasip etsin. Allah amel-i salih versin. Hacca gideceğim için çok mutluyum. 6 yıldır kendimi yazdırmıştım, Allah`a çok şükür bu yıl çıkmış. Hanımla beraber gideceğiz. İnşallah oraya ulaşırsak, bol bol dua edip namaz kılacağız. Sadece kendimiz için değil tüm İslam alemi içi dua edeceğiz" dedi.
Hacı adaylarından M. Şakir Adlihan da çok mutlu olduğunu belirterek, "Hacca gitmekten daha güzel bir duygu, daha güzel bir mutluluk yoktur. 5 yıldır başvuruyorum, bu yıl nasip oldu. Hanımım ve kızımla beraber gideceğiz. Orada takatimiz dâhilinde elimizden geleni yapacağız" ifadelerini kullandı.
 
Seminerlere katılma gerekliliğini vurgulayan Selman Kasap ise "Ben de 6 yıldır başvurdum bu yıl ismim çıkmış. Çok mutlu ve huzurluyum. Rabbim cümle Müslümanlara nasip etsin. Seminerlere gelmemiz lazım. Bunlar çok önemli. Şu ana kadar hiç gitmedik, okumadık. İnşallah hocalarımız bize ayrıntılarıyla anlatırlar" dedi.
 
"Bir Kişi Hac`a Gitmeden Önce Hacı Olmalıdır"
Hacı adaylarından Tayyip İnci, 6 yıldır isminin çıkmasını beklediğini ifade ederek, "Eşimle beraber gideceğiz. Çok faydalı olacak bizim için. Ama benim kanaatimce, bir kişi hacca gitmeden önce hacı olmalıdır. Rabbini iyi tanımalıdır. Hacca gidip gelişi boşa gitmesin diye. Hacı adayı hacca layık olmalıdır. Seminerlerin bize çok faydası olacak. Vakti, sağlığı, maddi durumu iyi olan insan hacca ve umreye gitmiyorsa ben yaşıyorum demesin. Adam 30-40 lira para verip araba alıyor. Ama 5 -10 lira verip hacca gitmiyor. Çok yazık. Kişi var eşini götürmüyor. Seninle beraber yıllardan beri kahrını çekmiş. Çoluk çocuğunu büyütmüş, onun da hakkı var" dedi.
 
Güle Mentaş ise, "İnşallah Allah izin verirse hacca gideceğiz. Rabbim tüm Müslümanlara kısmet etsin. Bize de kısmet etsin inşallah. Orada rabbimize ibadet edeceğiz. O`ndan dua talebinde bulunacağız. Rabbimizden ricada bulunacağız" diye konuştu. (Fırat Arslan - İLKHA)
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir