• DOLAR 32.604
  • EURO 34.762
  • ALTIN 2499.047
  • ...
"Yoga gibi batıl faaliyetler kesinlikle kabul edilemez"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Davet ve Kardeşlik Vakfı Siverek Temsilcisi Sezai Çetin, Milli Eğitim Bakanlığının izni ile okullara sokulmak istenen "Yoga"nın Budizm ve Hinduizm dinlerine ait ayinler olduğunu hatırlatılarak söz konusu uygulamaya tepki gösterdi.

Çetin, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, dini değerlerin sağladığı biyo-sosyo-psikolojik faydalar üzerinde durulması gerekirken, 'kaygı ve depresyonu önlüyor' diye toplumun önüne konulan aldatmacaya bu kadar üst düzey değer verilmesinin kendilerini şaşırttığını dile getirdi.

Çetin, "Budizm ve Hinduizm dinlerinin ibadet ritüellerinden olan Yoga'nın, Milli Eğitim Bakanlığının izni ile tüm özel/resmi ana okul, ilkokul, ortaokul ve liselerde sosyal bir faaliyet olarak uygulanmasına yönelik kararın, kamuoyundan gelen tepkiler üzerine kaldırıldığı görülmüştür. Dini değerlerimizin sağladığı biyo-sosyo-psikolojik faydalar üzerinde durulacağına, bir kısım insanların meditasyon adı altında güya kaygı ve depresyonu önlüyor diye toplumun önüne koyduğu bu aldatmacaya bu kadar üst düzey değer verilmesi hem bizleri üzmüş hem de şaşırtmıştır." dedi.

"Toplumun hassasiyetleri göz önünde bulundurulmalı"

Ayrıca eğitim müfredatında yer alan ve manevi değerlere aykırı içeriklerin ayıklanmasını beklediklerini kaydeden Çetin, "Yenilik adı altında toplumun değerlerine aykırı ve çocuklarımızın ihtiyaç duyduğu anlayış, şefkat ve psikolojik rahatlama gibi duyguları sağlayacak düşüncesiyle çözümü İslami değerlerde aramayıp onların ahlakını ve dini duygularını olumsuz yönde etkileyebilecek bu tür batıl faaliyetlerde aramak, okullarımızda izinli veya izinsiz uygulanmasını talep etmek kesinlikle kabul edilemez. Yetkililerin bu hususta, toplumun hassasiyetlerini göz önünde bulundurarak hareket etmesi gerektiği yönündeki görüşümüzü kamuoyu ile paylaşırız." ifadelerini kullandı. (Abdurahman Uğurlu-İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir