• DOLAR 32.334
  • EURO 35.093
  • ALTIN 2294.885
  • ...
Osmaniye`ye 10 Bin Kişilik Çadır Kent Kuruluyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Cevdetiye beldesinde il özel idaresine ait 249 dönüm araziye kurulmakta olan çadır kent hakkında Kızılay ve il özel idaresi yetkililerinden bilgiler alan Vali Cerrah, 9 Ağustos`ta başlayan çadır kent kurma çalışmalarının 1 Eylül`e kadar tamamlanacağını söyledi. Tüm detayların düşünülerek hazırlanmakta olan kentin 5 mahalleden oluşacağını ve 2 bin çadır kurulacağını belirten Cerrah, ``2 bin çadırda 10 bin kişiyi misafir edeceğiz. Aile bireylerini büyük ya da küçük olmasına göre büyüklü küçüklü çadırlara yerleştireceğiz. Çadır kentin girişinde mülteci kabul salonları ve güvenlik birimleri bulunuyor. Ayrıca sağlık açısından bir hastane kuruluyor. Diğer taraftan her mahallede yemekhane, tuvalet, banyo ve diğer işlerini görebileceği tüm ayrıntılar mevcut olacak.`` dedi.

Suriyelilerin her türlü ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri bir çadır kent kurduklarını ifade eden Cerrah, elektrik, su ve kanalizasyon bağlama çalışmalarının devam ettiğini, günde 240-300 civarında çadır kurduklarını ve çalışmaları hızlandırdıklarını söyledi. Vali Celalettin Cerrah, çadır kentin 1 Eylüle kadar tamamlanmasını planladıklarını kaydetti.

Osmaniye`de şu anda bin 491 Suriyelinin bulunduğunu belirten Vali Cerrah, çadır kentin Suriyeliler memleketlerine döndükten sonra da doğal afet durumlarında kullanılabilmesi için muhafaza edileceğini söyledi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir