• DOLAR 32.507
  • EURO 34.774
  • ALTIN 2423.52
  • ...
`Sevk Zulmü`ne `Gardiyan Zulmü` de Eklendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Batman`dan Ordu`ya sevk edilen yakınlarını ziyaret için yüzlerce kilometre kat eden mahkum aileleri, gardiyanların kötü muamelesi ile karşılaştı.
 
Hükümlü ailelerinin cezaevinde bulunan yakınları için götürdüğü elbiseler, cezaevi idaresi tarafından ziyaret sonrasında ailelere iade edildi.
 
Mahkum aileleri, yakınları için götürdükleri elbiselerin gardiyanlar tarafından cezaevi girişinde önce tek tek arandığını daha sonra x ray cihazından geçirildiğini ve ziyaret sonrasında ise kendilerine iade edildiğini söylediler.
Mahkum aileleri ziyaret boyunca gardiyanların kendilerine herhangi bir şey söylemediğini, ziyaret sonrasında ise elbiseleri alamayacaklarını söylediklerini ifade ederek elbiseleri geri almadıkları taktirde `elbiseleri mahkumlara vermeyeceklerini, çöpe atacaklarını` söylediklerini ifade ettiler.
 
"Elbiseleri Çöpe Atarız!"
Cezaevi idaresinin uygulamalarına tepki gösteren Hizbullah hükümlülerinden M. Şerif Çelik`in eşi Hatice Çelik, "Bu uygulamanın sebebini sorduğumuzda mahkumlara elbiseleri sayılı verdiklerini belirttiler. Mahkumların sevkleri yeni çıktığı için elbiseleri yok. Bizim götürdüğümüz elbiseleri almadıkları gibi bize sert çıkışarak `Bu elbiseleri burada bırakırsanız, çöpe atarız.`dediler. Biz hakkımızı aramak için başka görevlilere sorduğumuzda onlar, bu gibi şeylerden sorumlu gardiyanın olduğunu söylediler." Şeklinde konuştu.
 
"Şimdi Zulmün Üstüne Zulüm Koyarak Bize Sunuyorlar"
Eşlerinin Batman`da olmadıklarını ve eskisi her hafta ziyaretlerine gidemediklerini belirten Çelik, " Eşlerimiz Batman`da değiller ki her hafta yeni elbiseler götürelim. Kısa bir süre ziyaret için 800 kilometre katediyoruz. Hal böyle iken yakınlarımız ayda bir bile ziyaret etme imkanımız yok. Şimdi eşlerimize farklı şekilde zulüm etmeye çalışıyorlar. Sevk zulmü yetmezmiş gibi, şimdi zulmün üstüne zulüm koyarak bize sunuyorlar. " dedi.
 
Çelik, "2000`den sonraki hükümet sözde mahkum ve yakınlarına kolaylık sağladı: Her hafta görüş ayda bir de açık görüş. Ancak hükümet verdiği tüm hakları yaptığı sevklerle geri aldı. Hem bu defa aileleri de mağdur ederek. Gelen ziyaretçi olmadıktan sonra her gün görüş günü olsa ne yazar! (Mehmet Sait Çelik - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir