• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Türkiye, AB`ye Üye Ülkelerin Balıkçılarını Eğitecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Deniz ve çevre temelinde daha sağlıklı ve bilimsel üretim yapılabilmesi amacıyla hazırlanan proje, AB tarafından 287 bin euro ile destekleniyor. Türkiye`nin öncülüğünde Portekiz, Litvanya, Macaristan, Polonya ve İzlanda`dan sektörde faaliyet gösteren bilim adamı ve uzmanlarca gerçekleştirilecek eğitim çalışmalarını Prof. Dr. Kemal Çelik ve Prof. Dr. Ergün Demir koordine edecek.

Prof. Dr. Çelik, projede AB standartlarında sağlıklı ve güvenilir deniz ürünlerini çevreye daha az zarar vererek elde etmenin yollarını anlatacaklarını söyledi. Çelik, AB tarafından desteklenen bu projenin söz konusu üniversiteler için prestij projesi olduğu kadar, gittikçe kirlenen iç sular ve denizlerin artık eskisi kadar cömert olmamasına ve bunun nedenlerine bir kez daha Avrupa boyutunda dikkat çekmek için de ayrı bir önem taşıdığına dikkat çekti.

Prof. Dr. Çelik, kabul edilen bu projeyle Türkiye`nin yalnızca proje ortağı ülkelerin sektör çalışanlarını değil, tüm AB ülkelerini balıkçılık konusunda eğiteceğini belirtti. Bilimsel toplantılar, seminerler, kurslar, konferanslar, elektronik veri tabanları ile eğitilecek balıkçıların ve sektörün diğer çalışanlarının deniz balıkçılığında üretim, işleme ve değerlendirme aşamalarında daha bilinçli olacağını vurgulayan Prof. Dr. Çelik, böylece üretimden tüketime bir farkındalık sağlanacağını sözlerine ekledi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir