• DOLAR 32.527
  • EURO 34.997
  • ALTIN 2435.374
  • ...
`Örtünme Yasağıyla İlgili Sözünüzün Arkasında Durun`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Hira-Der Başkan Yardımcısı Molla Beşir Şimşek, okulların açılmasıyla ilköğretim ve liselerde başörtü yasağına son verilmesi için hükümete çağrıda bulundu.
 
Örtünme sorunu nüfusunun yüzde doksan dokuzunu Müslümanların oluşturduğu ülkede büyük bir sorun olarak devam ettiğini ifade eden Şimşek, "Zira Müslüman, dindar insanların oylarıyla 10 yılı aşkındır iktidarda olan hükümet bu sorunu çözmek için ciddi bir adım atmış değil. Karma eğitim bütün zararlı neticelerine rağmen devam etmekte. İlköğretim ve liselerde başörtüsü yasağı halen uygulanmaktadır. Bu yüzden anne ve babalar hapis cezası ile cezalandırılmakta ve çocuklar okuldan okula sürgün edilmektedir" dedi.
 
Tesettürün Önündeki Engellerin Kaldırılması İçin Gerekli Adımlar Atılsın
Baş örtülerinden dolayı Tecrit odalarında tutulmakta, kar kış demeden sokakta kapı dışarı edilmekte, üniversite mezunu bayanlar başörtüsüyle işe alınmamakta, özel firmalar dahi başörtüsü nedeniyle bayan çalışanını işten çıkarmakta denilen açıklamada Şimşek, "En acı olanıysa tesettürü tamamen sokak ve çarşılarda yasaklayamayan zihniyet bu safer de tesettürün içini boşaltacak bir hain planla İslami tesettür yerine İslam`la bağdaşmayan bir kıyafet tarzını toplumumuza maalesef hakim kılmış insanlarımızda buna alet olmuştur" şeklinde konuştu.
 
Geçmiş dönemlerde olduğu gibi bu gün de tesettür mağduriyetinin devam ettiği ifade edilerek, iktidara seslenen Şimşek, "Tesettürün önündeki engellerin kaldırılması için gerekli adımlar atılsın. Okulların açılacağı bu günlerde velilerimizden çocukların en temel hakkı olan tesettürlü bir şekilde okullarına devam etmeleri hususunda çocuklarına destek olmalarını ve onları doğru olana yönlendirmelerini tavsiye ediyoruz. Karma eğitim rezaletine son verilmesi için gereken hassasiyeti göstermelerini tavsiye ediyoruz. Aynı şekilde Müslümanların destek ve oylarıyla iktidarda olan yöneticilere de diyorum ki; bu Müslüman halka verdiğiniz örtünme yasağıyla ilgili sözünüzün arkasında durun. Yoksa bunun için bir 10 yıl daha mı beklememiz lazım. Okullarda yaşanan zulümlerin, sürgün ve cezalandırılmaların bu senede yaşanmaması için tedbir alınız" diye kaydetti.
 
Hepimiz Yaptıklarımızdan Allah`a Hesap Vereceğiz
Açıklamanın devamında Müslümanlara da çağrıda bulunan Şimşek, "Müslüman halka da çağrımız şudur ki; namaz, oruç ve zekât farz ise örtünmede o kadar farzdır. Onun için çocuklarınıza sahip çıkın okulda da örtüsünü takabilmesi için onlara destek olun. Ayrıca kendi paranızla piyasadaki gayri İslami kıyafetleri çocuklarınıza, hanımlarınıza giydirmeyiniz. Bu konuda hassas olalım ve bu sorun hepimizin sorunu unutmayalım ki, hepimiz yaptıklarımızdan Allah`a hesap vereceğiz" açıklamasını yaptı. (M. Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir