• DOLAR 32.574
  • EURO 34.834
  • ALTIN 2435.002
  • ...
Van`da Hac Seminerleri Başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Bu yıl hacca gidecek olan Vanlı hacı adaylarına yönelik eğitim seminerleri Merkez Ulu Camii`nde başladı. Eğitim seminerlerinin ilk gününe il müftü yardımcısı Faruk Gürbüz ile katılan İl Müftüsü Nimetullah Arvas, hacı adaylarına yönelik hac öncesi ve sonrasında yapılacaklar hususunda kısa bir konuşma yaptı.

 

Çok heyecanlı oldukları gözlenen bayan ve erkek hacı adaylarına hitap eden Arvas, hac farizasının İslam`ın beş esasından biri olduğunu hatırlattı. Arvas, \"Hac hem mali bir ibadettir hem de bedeni bir ibadettir. Yani bir adamın malı varsa bedeni anlamda sağlam değilse hacca gidemez. Veya bir adamın bedeni çok sağlamdır, malı yoksa o da gidemez. Burada Allah`u Teala size iki nimet vermiş: hem beden sağlığı hem mal varlığı\" dedi.

 

\"Hacı, Allah`ın Askeridir\"
Hacı adaylarına, haccı layıkıyla yaşamaları için ellerinden gelen her şeyi yapmalarını isteyen Arvas, \"Bunun için bu yola girenlerin, bu iki nimetinin şükrü olarak Allah`u Teala bundan 5 bin yıl önce Hz İbrahim`e buyurmuştur: `İnsanları hacca gelmesi için çağır.` Demek ki, 5 bin yıl önce Hz İbrahim Safa tepesine çıkmış, insanları hacca çağırmış. Hacda zamanınızı iyi geçirin. Vaktinizi boşa harcamayın. Hacı, aynı zamanda Cundullah`tır. Allah`ın askeridir. Diridir, kalbi haydır. Kalbi gafletle değil, kalbi Allah`ın zikriyledir. Onun için bunu çok iyi değerlendirmemiz lazım\" diye konuştu.

 

Daha sonra İl Müftü Yardımcısı Faruk Gürbüz de bir konuşma yaparken, seminerler hakkında kısa bir bilgi veren seminer hocaları, seminerlerin 27 Ağustos ile 12 Eylül tarihleri arasında hafta içi her gün saat 09.00 ile 12.00 arasında yapılacağını belirtti.

 

Seminer hocaları, seminerler boyunca hacı adaylarına hac öncesi, hacda ve hac sonrası yapılacaklar, beşeri münasebetler, yapılacak olan ibadetler vb. gibi bazı eğitimlerin verileceğini kaydetti. (Fırat Arslan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir