• DOLAR 32.503
  • EURO 34.593
  • ALTIN 2481.203
  • ...
Kentsel Dönüşüm Alanında Yıkım Çalışmaları Başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - Kentsel Dönüşüm alanında yıkım çalışmaları başladı. Bingöl Belediyesi ile Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından ortaklaşa yürütülen Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında İnönü Mahallesi`nde yapılacak 1376 daire için Bingöl Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Hizmet Binası`nda yıkım çalışmaları başladı. Yıkımların 2 ay süreceği kaydedildi.


Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, Bingöl Belediyesi tarafından İnönü Mahallesi`nde yıkım işine Fen İşleri Müdürlüğü Hizmet Binası`ndan başladıklarını ifade ederek, \" Projenin muhtevasında 12 bin 500 metre kare inşaat alanı olan Bingöl Belediyesi Hizmet Binası yapılacak. Ayrıca yaklaşık 6 bin metre kare inşaat alanından müteşekkil Yeni Terminalimizi TOKİ, Et Balık Kurumu`nun karşısında bulunan Milli Emlak Genel Müdürlüğü`nden tahsisini aldığımız 34 dönümlük araziye yapacak. Karayollarının idari birim ve lojmanlarını Temel Yapı Kooperatiflerinin altındaki Karayolları arazisine, diğer birimlerini de Solhan yolu üzerinde bulunan Karayolları tesislerinin bulunduğu alana TOKİ, Bingöl Belediyesi adına Karayolları`na yapacak. Onunda yaklaşık maliyeti 8 milyon TL. Bu yapılacak tesisler için Bingöl Belediyesi herhangi bir bedel ödemeyecek. Yapılacak olan site içerisinde Cami ve Sosyal tesiste olacak ve bunları da TOKİ bedelsiz olarak yapacak. Şuanda mevcut bulunan terminal alanımızı da yapılacak tesislere karşılık olarak biz TOKİ`ye veriyoruz. Oraya da TOKİ büyük bir alışveriş merkezi yaptıracak. Kentsel Dönüşüm alanı içerisinde açık otoparklar, yeşil alanlar, çocuk oyun bahçeleri, spor alanları ile Bingöl`ün en modern sitesi ve yaşam merkezi oluşacak. Bu konutlar ve tesislerin tümü TOKİ tarafından yapılmış olacak. Bu konut ve tesislerin yapımı ile ilgili TOKİ ihale sürecini başlattı. Kentsel Dönüşüm İhalesi çok yakında TOKİ tarafından Ankara`da ihale edilecek. Belediyemizde mevcut konutların yıkımı ile ilgili Bingöl Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Hizmet Binası`nı yıkarak yıkım sürecini başlattı. Bir zamanlar bu işlere hayal diyen insanlar, çalışmaları gördükçe evet bu işler yapılıyor demeye başladılar. Bu proje Bingöl için çok önemli ve bunun en önemli aşamalarından biri de yıkım aşamasıydı. Bunu gerçekleştirmiş olmakta ayrı bir mutluluktur. Bu projeye bugüne kadar destek veren bütün hak sahiplerine ve saygıdeğer Bingöl kamuoyuna teşekkür ediyorum\" şeklinde konuştu.


Ana protokole göre, 1376 daire yapılacak. Konutların 36 bloğu 3+1 (120 metre kare), 7 blok 4+1 (190 metre kare) ile birlikte toplam 43 blok olacak. Ayrıca 168 metre kare (3+1)`lik 28 tane de zemin katta daire bulunuyor. Bunlar 4+1`lerin zemin katını oluşturuyor. Bütün bloklar 8 kat olarak yapılacak.


İnönü Mahallesi`nde Ekonomik Değer İfade Eden Malzeme Karşılığı Yıkımı Yaptırılacak Binaların İhalesi`ni 115 bin TL bedeli belediyeye ödemek suretiyle, Ulaşoğulları İnşaat Nakliyat aldı.


İhale kapsamında 182 adet 2 katlı yapı ve 45 adette 3 katlı bloktan (6 daireli) oluşan binalar yıkılacak. Yıkımda söz konusu binaların üzerinde bulunan ve ekonomik değer ifade eden yıkım öncesi sökülebilecek malzemeler (çatı, kereste, saç) ile binaların yıkım sonucunda enkazdan çıkacak (inşaat demiri) malzemeler karşılığında yapılacak. (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir