• DOLAR 32.352
  • EURO 35.129
  • ALTIN 2308.41
  • ...
​"Siyer Sınavına ilgi Peygambere olan sevginin yitirilmediğini gösteriyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye genelinde Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından düzenlen umre ödüllü Siyer Sınavına Batman’da yoğun katılım gösteren vatandaşlar, sınav sonrası duygularını paylaştı.

Yaklaşık 17 bin Batmanlının katılımıyla gerçekleştirilen Siyer Sınavı bu yıl kentte yüzün üzerinde merkezde gerçekleştirildi.

Sınav sonrası İLKHA’ya duygularını paylaşan katılımcılar, sınavın kaybedeninin olmadığını, okudukları kitaplarla Hazreti Muhammed’in hayatını öğrendiklerini ve onun siyerini hayatlarına tatbik etme imkânı bulduklarını belirttiler.

Batman Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi öğrencilerinden Ebubekir Basut, "Öncelikle kaybedeni olmayan bu sınavı düzenleyen arkadaşlardan Allah (celle celaluhu) razı olsun. Allah-u Teâlâ hayırlarını kabul eylesin inşallah. Hakikaten bu sınavın, insanın dünya ve ahiret hayatına birçok şekilde yön vereceğine inanıyorum. İnsanlar, Efendimizin sünnetlerinden birini hayatına geçirirse inşallah onun için iyi olacak. Çalıştık, Allah-u Teâlâ kısmet ederse umreyi istiyoruz." dedi.

"Temennimiz sürekli böyle sınavların olmasıdır"

Esnaf olan Mikail Yıldırım ise Hazreti Muhammed'in hayatını sürekli okuduğunu ve her yıl düzenlenen siyer sınavlarına katıldığını aktardı.

Yıldırım, "4’ncü kategori için seçilen kaynak kitabı alıp sınava hazırlandık. Bildiğimiz soruları çözdük, bilmediklerimizi de boş bıraktık. Bazı zorular zordu. Her şeye rağmen güzel geçti. Temennimiz sürekli böyle sınavların olmasıdır. Bu güzel sınava herkesin katılmasını ve istifade etmesini istiyoruz." ifadelerini kullandı.

"Sorular hep çalıştığımız konulardan geldi"

Kaynak eser olarak belirlenen kitaba çok çalıştığını belirten Şaban Akbulut, "Sınav başarılı geçti. Sorular hep çalıştığımız konulardan geldi. Biraz heyecan vardı. Çünkü Peygamber Efendimizin (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) hayatından ve sahabelerinin hayatından sorular soruldu. Son 3-4 yıldır sürekli bu sınavlara katılıyoruz. Peygamberin (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) ve İslam’ı tanımak için sürekli bu sınavlara katılmak istiyoruz. Herkesin de katılmasını istiyoruz. Hedefimiz Peygamber Efendimizin yolundan gitmektir ve İslam’ı en iyi şekilde anlamaktır." şeklinde konuştu.

"Peygamber Efendimizi tanımak amaçlı sınava girdim"

Peygamber Efendimizin hayatını okumak ve hayatından sınav olmanın kendisini çok heyecanlandırdığını dile getiren Hatice Ötün, "İlk defa böyle bir sınava girmeme rağmen durumum iyiydi. Yeğenlerimle beraber sınava girdim. Bir haftadır çalışıyordum. Kitabı çok okudum. Çalışırken okuduğum kitaptan kendime sorular çıkararak çalıştım. Kitabı okuyanlar için sorular kolaydı. Sınava ödül için değil kendimi denemek ve Peygamber Efendimizi tanımak amacıyla sınava girdim. Bu tür sınavların sürekli olmasını istiyoruz. Çok güzel bir sınavdı, herkesin katılmasını istiyoruz. Çocuk, genç yaşlı herkes bu sınava girmeli, Peygamberimizi tanımalıdır." şeklinde konuştu.

"Böyle etkinliklere ilgi gösterilmesi peygambere olan sevgisini yitirilmediğini gösteriyor"

Böyle etkinliklere olan ilginin Peygamber Efendimizin olan sevgisinin göstergesi olduğunu söyleyen Muhammed Şayık, "Teknolojinin hâkim olduğu bir çağda insanların böyle etkinliklere ilgi göstermesi halkın peygambere olan sevgisini yitirmediğini gösteriyor. Bu sebeple de Peygamber Sevdalıları Vakfı’na teşekkür ederek böylesi çalışmaların devamını diliyorum. Bu etkinlikler çok faydalı ve güzel olduğunu düşünüyorum. Sınava ikinci defa katılıyorum. Sınav soruları Peygamberimizin hayatını az çok bilenlerin cevaplayabileceği tarzdaydı. Başarılı olmak için kitabı okumak yeterliydi.  Ailemizden bu sınava 5-6 kişi katılmıştır. Sınava fazla değil iki hafta çalıştım. Kitabı iki üç defa bitirdim. Birkaç yanlışım olabilir, bakalım kısmet." diye konuştu.

"Aklımda kalan bilgiler benim için en büyük ödüldür"

Sınavda en büyük ödülün aklında kalan bilgiler olduğunun altını çizen Büşra Bozkurt, şunları aktardı:

"Sınav gerçekten çok güzel geçti. Peygamber Efendimizin hayatını en azından öğreniyoruz. Bir beklentimiz dahi olmasa en azından bilgilerimiz bizim aklımızda kalıyor. Peygamber Efendimizin hayatını bilmeyen arkadaşlarımız var. Katılan arkadaşlarımıza da başarılar diliyoruz. İnşallah hayırlı bir puan kazanırlar. Kazanmasalar dahi bilgileri akıllarında kalıyor. Sınav soruları fazla zor değildi. Ben fazla zorlanmadım. İnşallah hayırlı bir şekilde geçerim. Öğrendiklerimizi de başkasına aktarmak çok güzel bir duygudur. Umreyi kazanmak da çok güzel ama aklımda kalan bilgiler benim için daha büyük bir ödüldür."

"Sorular çalışana kolaydı"

Sınava çalışmak için fazla zaman ayıramamasına rağmen güzel geçtiğini belirten Muhammed Mustafa Akkuş, "Sınav güzel geçti ama daha fazla okusaydım ve daha fazla çalışsaydım daha güzel sonuç alacaktım. Ben 9’ncu sınıfım. Okul derslerine göre daha az çalıştım. Daha fazla çalışan yapabilirdi. Sorular çalışana kolaydı. Zorlandığım sorular da vardı. Sınava kuzenlerimle girdik. Kuzenlerim de benim gibi biraz az çalıştı. Daha iyi çalışsaydık daha güzel sonuçlar kazanabilirdik. Bu tür sınavların sürekli olmasını istiyorum. Başarımı ölçmek hoşuma gidiyor. Bilgi sahibi olmak güzel bir duygu veriyor. Çok iyi bir sonuç alacağımı düşünmüyorum." dedi.   

"Sınav için iki aydır Peygamber Efendimizin hayatını çalışıyorum"

Siyer Sınavının sürekli olması gerektiğini dile getiren Ecrin Şener, "Sınav güzeldi, genelde sahabelerden sorulmuştu. Gayet güzel sorular vardı. Eğer daha çok okusaydık çok güzel sonuçlar çıkarabilirdik. Sınav için iki aydır Peygamber Efendimizin hayatını çalışıyorum. Sınav soruları okuyanlar için kolay, okumayanlar içinse zordu. Ben kitabı okuduğumdan benim için kolaydı. Sınava bir hediye kazanmak için değil bir şeyler öğrenmek için katıldım. Bu sınavın sürekli olmasını istiyorum çünkü zamanın gençleri bayağı sapmışlar." ifadelerini kullandı.

"Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmek gerçekten çok büyük bir şereftir"

Ocak ayının başından beri Peygamber Efendimizin hayatına çalıştığını dile getiren Fatma Zehra Akkuş, "İki üç soru haricinde hepsini çözebildim. Sorular kolay ve güzeldi. Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmek gerçekten çok büyük bir şereftir. Bu sınavların devamlı yapılmasını istiyorum. Peygamber Efendimizin hayatı gerçekten çok güzeldir. İnsanlara ibret verici konular var. Herkesin Peygamberimizi okumasını istiyorum. Dereceye gireceğimi düşünüyorum. En azından kitap seti kazanacağımı düşünüyorum." ifadelerini kullandı.  

"Amacımız Peygamber Efendimizin izinde doğru bir şekilde gitmektir"

11’inci sınıf öğrencisi Süleyman Orak, "Ortaokuldan beri bu sınavlara giriyorum. Amaç ve hedefimiz Peygamber Efendimizin hayatını öğrenip sınavda başarılı olmaktır. Bir önceki sınavda 5 soru yanlış yapmıştım. İnşallah bu sınavda o eksikliklerimi kapatmışım. Siyer Sınavına Peygamber Efendimizin izinden doğru bir şekilde gitmek için katıldım. İnşallah Allah çabamızı boşa çıkarmaz. Sınavda heyecanlandım. Hata yapmamak için en az kitabı 10 defa tekrar ettim. Soruların hepsi okuduğumuz yerlerden çıktı." şeklinde konuştu.

Hüseyin Öner, Yunus Emre Aslan, Samed Can Bülbül, Muhammed Emir Ulukan, Hüseyin Köçerleri, Asil Taha Görkem, Mehmet Ali Akgün, Muhammed Mustafa Yağmahan, Hamdiye Altun, Esma Nur Görken ve İkra Görken isimli çocuklar da sınav için kaynak kitabı defalarca okuduklarını ve sınavın iyi geçtiğini belirtiler. (Mehmet Sait Çelik, Mehmet Fatih Akgül –İLKHA)

















































Bu haberler de ilginizi çekebilir