• DOLAR 32.378
  • EURO 34.996
  • ALTIN 2325.675
  • ...
KKTC Maliye Bakanı Tatar, Konya`da
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA-Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Konya`ya gelen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Maliye Bakanı Ersin Tatar, AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakçı ve beraberindeki heyetle birlikte Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek`i ziyaret etti.

 

Konya insanının Kıbrıs`taki haklı davaya her zaman sahip çıktığını, ilgisini, desteğini hiçbir zaman esirgemediğini kaydeden Başkan Akyürek, KKTC ile Konya arasında sağlam ilişkiler kurmanın önemine dikkat çekti.
KKTC Maliye Bakanı Ersin Tatar da, Konya-Karaman bölgesinin ata yurtları olduğunu vurgulayarak, bu bölgenin kendileri için önemli olduğunu söyledi. Konya`nın son yıllarda her alanda büyük gelişmeler kaydettiğini belirten Tatar, \"Bu başarılardan etkilenmemek mümkün değil. Sizleri kutluyorum. Her alanda ilişkilerimizin geliştirilmesi bizim için son derece önemlidir. Ziyaretimiz de son derece anlamlı olmuştur\" diye konuştu.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, KKTC`yi Türkiye`den ve Konya`dan ayrı görmediklerini söyledi. Kıbrıs halkının bir kısmının Konya-Karaman bölgesinden göç ettiğini hatırlatan Başkan Akyürek, \"Ecdadımızın mirasçıları olarak hep birlikte ülkelerimizi geliştirmek için gayret gösteriyoruz. Konya-Karaman bölgesiyle KKTC arasındaki ilişkilerin çok daha güçlü olmasını arzu ediyoruz. Şehirlerimiz arasında işbirliği, kültür merkezleri arasında kültürel alışveriş gibi birçok çalışmaya imza atmak isteriz\" dedi.

 

Ziyaretin sonunda Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Bakan Ersin Tatar`a Mesnevi ve çini sikke hediye ederken; Tatar da Başkan Akyürek`e KKTC bayrağı takdim etti.

 

KKTC Maliye Bakanı Ersin Tatar ve beraberindeki heyet, ziyaretin ardından Konya Büyükşehir Belediyesi İstiklal Harbi Şehitleri Abidesi`ni ziyaret etti. Bakan Tatar burada şehitlerin isimlerinin yazılı olduğu alan ve müzeyi gezerek yetkililerden bilgi aldı. (M.Enes İmir-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir