• DOLAR 32.573
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2426.322
  • ...
İşgal Güçleri Aktivistlerin Batı Yaka`ya Girmesine İzin Vermedi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

FİLİSTİN - Siyonist işgal güçleri akşam saatlerinde Kral Hüseyin Köprüsü`nden geçerek Batı Yaka`ya girmek isteyen Arap ve yabancı aktivistlerin geçişine izin vermeyerek aktivistleri Ürdün`e geri gönderdi.

 

İşgal güçleri tarafından Batı Yaka`ya girmelerine izin verilmeyen \"Filistin`e Hoşgeldiniz\" girişimi aktivistlerinin sınırı yürüyerek geçmek istediği fakat bu kez de Ürdün güvenlik güçlerinin engel olarak aktivistleri sınır bölgesinden başkent Amman`a uzaklaştırdığı, Ürdünlü güvenlik görevlilerinin aktivistleri otobüslere zorla bindirdiği, bu arada itiş-kakışlar yaşandığı ve Fransa vatandaşı bir aktivistin yaralanarak hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

 

FİEM`in haberine göre, Ürdün güvenlik güçlerince yapılan açıklamada, 72 Arap ve yabancı aktivistin sınırı yürüyerek geçmek istediği ve Kral Hüseyin Köprüsü`nden geri döndürüldükleri ifade edildi.

 

Bu arada, Filistin Avrupa İlişkileri Konseyi Bölge Müdürü Rami Abdo, yaptığı açıklamada, her yıl binlerce Filistinlinin yolculuk yapmasını engelleyen Siyonist işgal güçlerinin dün de aktivistleri engellediğini söyledi.
\"Filistin`e Hoşgeldiniz\" girişimi kapsamında Arap ve yabancı aktivistlerin dün Batı Yaka ve Ürdün`ü birbirine bağlayan köprüden geçerek işgal altındaki Filistin topraklarına ulaşması bekleniyordu.

 

İşgal güçlerince daha önce iki kez engellenen girişimin organizatörleri, daha önce havayoluyla işgal altındaki Filistin topraklarına girmelerine izin vermeyen işgal yönetimine bahane bırakmamak için bu kez karayoluyla girmeye karar verdiklerini ifade etmişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir