• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Van Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Van`da yayınlanan gazetelerden bazı haber başlıkları şu şekilde:

 

VAN OLAY GAZETESİ: Van İmam Hatip Mezunları 7. Kez Buluştu
Van`da bu yıl Yedincisi düzenlenen İmam Hatip Liseleri \"Geleneksel Pilav Günü\" yüzlerce İmam Hatip mezununu bir araya geldi.
Van İmam Hatip Mezunları Derneği tarafından Van`da bu yıl yedincisi düzenlenen Geleneksel Pilav Gününde bir araya gelen yüzlerce Van İmam Hatip mezunu birbirlerine sarılarak hasret giderdiler.

Engelliler Van Kampında Buluştu
Van Valiliği tarafından organize edilen geleneksel \"Engelliler Van Buluşması\" Kampı Van`ın Gevaş İlçesinde bulunan Kızılay kampında başladı.
Çaldıran`da Husumet Barışla Neticelendi
Çaldıran`da iki aile arasında yaşanan silahlı kavga sonrası oluşan husumet, sürdürülen girişimler sonucu düzenlenen törenle barışla noktalandı.

 

BÖLGE GAZETESİ: Haksızlığı Uğradım Kırgınım
Son günlerde kamuoyunu meşgul eden VATSO yolsuzlukları ile ilgili suskunluğunu bozan Kandaşoğlu, çarpıcı açıklamalarda bulunarak kırgın olduğunu ifade etti.
AK Parti İl Başkanlığı`ndan Tanış Mesajı
Ak Parti İl Başkanı Abdullah Aras, Gürpınar İlçe Başkanı Hayrullah Tanış`ın serbest bırakılmasından dolayı bir mesaj yayınladı.
AKP Van İl Başkanı Abdullah Aras, tarafından yayınlanan mesajda Hayrullah Tanış`ın Serbest kalması için çaba sarf eden STK lara teşekkür etti.

 

DOĞU ANADOLU: Umutlandıran Teklif
CHP, yasal dayanağı olmadığı halde elektrik faturalarından \"sayaç okuma bedeli\", \"kayıp kaçak bedeli\" adları altında kesilen ve tüketicilere ödenmesi gerektiği halde ödenmeyen paraların iadesi için harekete geçerek TBMM`ye yasa teklifi sundu.
Konteynerkentte Su Sıkıntısı
Van`da yaşanan deprem felaketinin ardından konteyner kentlere yerleştirilen depremzedelerin içme suyu sıkıntısı çektikleri belitildi.

 

VAN SESİ: Gevaş Heyecan Veriyor
Turizm potansiyelinin yanında son yıllarda artan sebze üretimiyle de dikkatleri üzerine çeken yeşil ile mavinin buluştuğu Gevaş`ta bu yıl ilki düzenlenen `Gevaş Turizm Festivali` çerçevesinde, Gevaş`ın sorunları tartışılıp görüşüldü.
Köpekler Boğulmaktan Kurtardı
Bitlis`in Tatvan, Ahlat ve Adilcevaz ilçelerinin Van Gölü sahilleri, bu güne kadar 4 çocuk ve 1 yetişkin olmak üzere toplam 5 kişiyi boğulmaktan kurtaran cankurtaran köpeklere emanet.

 

PRESTİJ HABER: BDP`de Kongre Heyecanı
BDP ikinci olağan genel kurul toplantısı 2 Eylül pazartesi günü gerçekleştirilecek.

DEPREMZEDE KADINLAR İÇİN AHLAT GEZİSİ:
Van Valiliği`nin organizasyonuyla konteynır kentlerde kalan 70 kadın, Bitlis`in Ahlat ilçesindeki tarihi yerleri gezdi.
Traktör Devrildi Bir Kişi Hayatını Kaybetti
Van`da traktörün devrilmesi sonucu bir kişi hayatını kaybetti. Edinilen bilgiye göre kaza sabah saatlerinde il merkezine bağlı Erçek beldesinde meydana geldi.

 

ŞARK YILDIZI: Konteynır Kentte İki Aydır Su Akmıyor
Van`da yaşanan deprem felaketinin ardından konteynır kente yerleştirilen depremzedelerin içme suyu sıkıntısı çektikleri iddia edildi.

 

VANGÖLÜ EKSPES: Londra`daki Olimpiyatlarda Gümüş Madalya Alan Nur Tatar Coşkuyla Karşılandı
2012 Londra Olimpiyat Oyunları`nda tekvando kadınlar 67 kiloda gümüş madalya kazanan Nur Tatar, memleketi Van`a geldi. Büyük coşkuyla karşılanan milli sporcu, şehir turu atarak kendisine sevgi gösterisinde bulunanlara el salladı.

 

VAN POSTASI: Av Sezonu Başladı
Av Hayvanları ve Su Ürünleri Koruma ve Yaşatma Derneği Genel Başkanı Ali Haydar Doğan: \"Avlanma günleri; Çarşamba, Cumartesi, Pazar ve resmi tatil günleri olacak.\"dedi.(Mahmut Aytekin-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir