• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Adana Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADANA -27 Ağustos 2012 Pazartesi Günü yayımlanan gazetelerin bazı haber başlıkları şöyle:

TOROS GAZETESİ: DURAK`I HALK İADE EDERSE HÜKÜMET NE YAPACAK?
Adana halkının 238 bin oyla Büyükşehir Belediye Başkanı seçtiği Aytaç Durak`ı görevinden uzaklaştırarak 30 aydır milli iradeyi yok sayan AK Parti Hükümeti, Milli iradeyle zıtlaşmayı daha ne kadar sürdürecek? Yapılan son anketlerde Durak`ın kişisel oy oranları yüzde 20`lere dayanmış durumda, yere seçimlerde Durak aday olup seçimi kazanırsa Hükümet bu durumda ne yapacak?

Sen Utanma Senem
Adana`da babası fabrikada asgari ücretle çalışan 10 yaşındaki kız çocuğu kurulan pazarların ardından atılan meyve ve sebzeleri topluyor. Çarşamba ve Cumartesi kurulan Pazar yerine gelen 10 yaşındaki Senem de pazarcıların geride bıraktığı meyve ve sebzeleri toplayarak evine yiyecek götürüyor. Türkiye`yi güllük gülistanlık gösteren ekonomik veriler kadar bir gerçek daha var Türkiye de `Ekmek kavgası`.

Adanalı Parkta
Adana`da yaylaya ve denize gidemeyen vatandaşlar Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan parklara giderek hem dinleniyor, hem de stres atıyor.

BÖLGE GAZETESİ: KOZA PORTAKAL`I KISKANDIRDI
Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, bu yıl 17-23 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek 19`uncu Altın Koza Film Festivali ile ilgili Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın`ın \"Altın Koza`yı, Altın Portakal`la çakıştırmak etik değil\" eleştirisine \" Polemiğe girmek istemiyorum\" diye karşılık verdi.

Varlı: Mısır Alım Fiyatı Bir an Önce Açıklanmalı
MHP Adana Milletvekili Muharrem Varlı, Çukurova çiftçisinin mısır hasadının yüzde 40`ını tamamladığına dikkat çekti. Girdilerdeki artışa karşın düşük rekolte, düşük fiyatın üreticileri kara kara düşündürdüğü nü söyleyen Varlı, \" Dünya piyasalarında anormal artış varken, elin üreticisi bayram ederken Türk çiftçisi ise borcunu nasıl ödeyeceğini, traktörüne gelen haczi nasıl kaldıracağını düşünmektedir.

\"Tarih -Bu Başbakan Türkiye`yi Böldü- Diye Yazarsa Şaşırmayın\"
CHP Parti Meclis Üyesi, Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş İmamoğlu ve Kozan`da Partililere yaptığı konuşmada \" Bu gün terörün tırmandığı aşikar, terör olayları nedeniyle Başbakan suçlanmayacakta kim suçlanacak, Hakkari`nin Şemdinli İlçesi teröristlerce ele geçiriliyor ve bölge 20 gün sonra teröristlerin elinden alınıyor, bu güvenlik zafiyeti, istihbarat zafiyeti değil de nedir. Bir gün Başbakan Türkiye`yi böldü diye tarihe geçerse kimse şaşırmasın\" dedi. (Mustafa Çiçek- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir