• DOLAR 32.377
  • EURO 35.041
  • ALTIN 2325.779
  • ...

Geçtiğimiz ay 6’ncı Olağan Genel Kurulu ile Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) şube başkanlığını devralan Aladdin İraz ve yönetim kurulu üyeleri basınla bir araya geldi.

Toplantıya; MÜSİAD Şube Başkanı Aladdin İraz, Teşkilat Başkanı Veysel Önal, Genç MÜSİAD Başkanı Bengi Özdemir, Başkan Vekili İrfan Özdemir ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Toplantıda önemli projeler hakkında bilgilendirmelerde bulunan yeni yönetim, devraldıkları bayrağı daha ileri taşımak için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

Batman’a yatırım yapmak için gelen işadamlarına yatırım danışmanlığını ücretsiz sunacaklarını belirten MÜSİAD Şube Başkanı Aladdin İraz, "Yeni dönemde yapacağımız faaliyetlerde, üyelerimizin kurumsallaşması adına gerekli altyapı ve faaliyet çalışmalarını devam ettireceğiz. İlimizin en büyük eksikliğinin sanayi bakımından ihracat konusunda zayıf olduğumuzu düşünüyoruz. İhracatın arttırılması konusunda çalışmalarımızı yürüteceğiz. Bünyemizde Ar-Ge birimi kurduk. Bu birimimiz tüm güncel ve ekonomik yatırım gelişmeleri hakkında gerekli projeleri yapacak. Gerekirse bunu ilimizdeki işadamları ile paylaşacak. Bünyemizde yatırım ön bürosunu kurduk. Bu yatırım ön bürosu, şehrimize yatırım için gelecek olan bütün yatırımcılara ücretsiz olarak, gerekli altyapı çalışmaları, yatırım danışmanlığı, planlama ve programlama ile ilgili tüm servis hizmetlerini ücretsiz sunacağız." ifadelerini kulandı.

"Engelli okulu açmak istiyoruz"

Yönetim Kurulu Üyesi Emin Altun ise engelli okulu açmak istediklerini kaydetti. Altun, "İlimizde birçok engeli vatandaşımız var ve bizim kendimize misyon edindiğimiz konu bu. Bununla ilgili daha önce bir çalışma yapılmamış. Şu ana kadar bir görme engelli sınıfı açtık, maalesef ilimizde bir ortaokul sınıfımız yok. Engeli öğrenciler maalesef ilkokulu bitirdiklerinde burada devam edemiyorlar ancak şehir dışına gitmeleri gerekiyor. MÜSİAD olarak birkaç tane özel eğitim sınıfı ve ortaokul sınıfı açmayı düşünüyoruz. Burada da siz basın mensupların desteğini hissetmek istiyoruz. Bu ilimizin büyük bir eksiği, biz bu konuda elimizden geleni yapmayı düşünüyoruz. İnşallah ileride bir engelli okulu da açabiliriz." dedi. (Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)