• DOLAR 32.497
  • EURO 34.749
  • ALTIN 2485.717
  • ...
Bingöl'de Peygamber Sevdası soğuk havayı dinlemedi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Türkiye genelinde "O’nu Oku O’nu Yaşa" temasıyla gerçekleştirilen Umre Ödüllü Siyer Sınavı’na Bingöl merkez, ilçe ve bazı köylerde kışın soğuk havasına rağmen 6 bin kişi sınava katılım sağladı.

Bingöl il genelinde sınava katılacaklar aileleriyle birlikte erken saatlerden siyer sınavına girecekleri okulların önünde beklemeye başladı. İl genelinde 6 bin kişinin katıldığı sınav 20’den fazla noktada gerçekleştirildi.

Siyer Sınavı hakkında konuşan Peygamber Sevdalıları Vakfı Bingöl Temsilcisi Ömer Aşkın,  bu yıl sekizincisini düzenledikleri sınavı hayırlısıyla gerçekleştirdiklerini söyledi.

Aşkın, şunları söyledi:  "Bingöl merkezde 6 noktada sınav yaptık. İl genelinde merkez, ilçe ve köyler olmak üzere 20’den fazla noktada sınavımızı gerçekleştirdik. Bingöl merkez olmak üzere Solhan, Karlıova ve Genç ilçelerimizde de güzel katılımlar oldu. Sınav genel manada çok güzel geçti. Ailelerin sınava teveccühü çok güzeldi. Okulları gezdik ailelerin bu sınavı sahiplendiğini çocuklarını bu konuda bilinçlendirdiğine şahit olduk. Allah’a hamdolsun siyer sınavı her yıl katlanarak, daha geniş kitlelere ulaşarak selametli bir şekilde devam ediyor."

"Toplum olarak Hazreti Peygamberin öğretilerine her zamankinden daha muhtacız"

Toplumun, her zamankinden daha çok Hazreti Peygamberin öğretilerine muhtaç olduğuna dikkati çeken Aşkın, "Siyer Sınavı ile zaten ana hedefimiz; İslamiyet’i kaynağından öğrenmek, Resullullah’ı hayatından öğrenmek. Bu şekilde yola devam ediyoruz.  Allah bütün emeği geçen kardeşlerimizden, bacılarımızdan razı olsun. Peygamber Sevdalıları Vakfı merkezi olmak üzere Türkiye'nin ve dünyanın dört bir tarafında bu uğurda gayret eden tüm kardeşlerimizi selamlıyoruz, teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

"Bu herkesin kazandığı bir sınavdır"

İki çocuğu Siyer Sınavına giren velilerden Galip Akengin de "Öncelikle bu organizasyonu düzenleyen kurum kuruluş ve kişilere teşekkür ediyoruz. Bu herkesin kazandığı bir sınavdır. Dolayısıyla öğrencileri teşvik amacıyla düzenlenen bu ödül olayı formalite de olsa öğrencileri bir teşvik ettiği için çok önemliydi. Bunu da düşündükleri için ayrıca tebrik ediyorum. Siyer-i Nebi'ye ihtiyaç duyulan bu dönemde düzenlenmiş olması ayrıca bir değerdir. Peygamber Efendimizin sünnetini, ahlakını, hayatını içeren bu sınavın memleketimize hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

"Hazreti Peygamberin hayatı öğrenmek için önemli bir sınav"

Çocuğunu siyer sınavına getiren Talat Doğan ise şunları söyledi:  "Bu sınavı yaptıranlara, sebep olanlara, girenlere, emeği geçenlere, Cenab-ı Allah hepsinden razı olsun. Tabii ki hepimiz muhtacız Hazreti Peygamber’in (aleyhisselam) hayatına ve onun hayatını kendi hayatımıza tatbik etmek için çok önemli bir sınavdır. Cenab-ı Allah hepsinden razı olsun. Bunların sayısını artırsın inşallah. Tabii bu dönemde Hazreti Peygamber’in hayatı, sahabe hayatı, dört halifenin hayatı bunlar çok önemli. Bunları hepsini araştırmamız lazım, okumamız lazım. Cenab-ı Allah muvaffak kılsın. Allah hepsinden razı olsun inşallah."

"Çocuğum her yıl girip hediye alıyor"

Çocuğu Siyer Sınavına katılan Tekin Baykara da ise "Bingöl merkezde oturuyorum. Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından gerçekleştirilen bu sınavı her sene takip ediyoruz. Kendimiz, çocuklarımızla sınava hazırlanıyoruz.  Hazreti Peygamberin hayatını hem yaşantımızda ve hem çevremize anlatıp yaşanması için teşvik ediyoruz. Her sene giriyordum. Bu sene kitabı okudum ama giremedim. Benim çocuğum giriyor. Devamlı hediye de alıyor.  Siyer Sınavına girenlerin Hazreti Peygamberin hayatını öğrendiklerini ve yaşadıklarına şahit olduk." şeklinde konuştu. (Nihat Kanat-İLKHA)





































Bu haberler de ilginizi çekebilir