• DOLAR 32.384
  • EURO 35.072
  • ALTIN 2326.267
  • ...
SBS`de Yüzde 80 Başarı Yakaladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Bingöl Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü`ne bağlı Kültür Merkezi ve Gençlik Merkezi`nde bin öğrenciye ücretsiz dershane hizmeti veren Bingöl Belediyesi, eğitim alanındaki hizmetlerine devam ediyor.

 

Bingöl Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü`ne bağlı olarak Gençlik Merkezi ve Kültür Merkezi bünyesinde faaliyet gösteren Okuma Salonları, Seviye Belirleme Sınavı (SBS) 8. sınıflarda 1. etap yerleştirmede 356 kişiden 285`ini çeşitli tercihli liselere yerleştirdi. SBS 2-3 ve 4.etap yerleştirmelerde ise yaklaşık 30 kişinin yerleşmesi bekleniliyor. Toplamda 315 öğrenci çeşitli okulları kazanmış olacak. Dar gelirli ailelerin çocuklarına ücretsiz eğitim olanağı sağlayan Bingöl Belediyesi, SBS`de yüzde 80 başarı yakaladı.

 

SBS`de elde edilen bu başarının Okuma Salonlarındaki düzenli ve gayretli çalışmaların bir sonucu olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Serdar Atalay, \"3 yıldır düzenli olarak yaptığımız bu eğitim faaliyeti ile 800`ün üzerinde öğrencimiz çeşitli ortaöğretim kurumlarını kazanarak eğitimlerini devam ettirmektedirler. İnşaallah bundan sonraki yıllarda bu sayı artarak devam edecek ve bu gençler Bingöl`ün geleceğine sahip çıkacaklar. Okuma Salonlarında SBS`ye giren her yüz öğrenciden 80`i sınavı kazanmış durumda. Yüzde 80`lik bir başarımız var. Okuma Salonlarımız Seviye Belirleme Sınavı (SBS) 8. sınıflarda 1. Etap yerleştirmede 356 kişiden 285 kişi çeşitli tercihli liselere yerleşerek büyük başarı elde ettiler\" dedi.

 

Atalay, \"Ayrıca öğrencilerimizden 6 kişi Fen Lisesi`ni, 3 kişi Özel Kolejleri burslu olarak kazandı. 13 kişi Anadolu Öğretmen Lisesi`ni, 154 kişi Anadolu Lisesi, 2 kişi Adalet Lisesi, 20 kişi Sağlık Meslek Lisesi, 52 kişi Anadolu İmam Hatip Lisesi ve 40 kişi de çeşitli meslek liselerini kazandı. 450 ve üzeri puan alan 11 öğrencimiz var. 400 puan ve üzeri ise 53 öğrencimiz var\" diye konuştu. (Nihat Kanat - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir