• DOLAR 32.514
  • EURO 34.573
  • ALTIN 2490.27
  • ...
İki Liseli, Bisikletle Kayalıklara Uçtu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - Kınalıada`ya bisiklet kiralayan iki lise öğrencisi, virajı alamayınca 4 metrelik yükseklikten kayalıklara uçtu. Yaralanan iki öğrenci, deniz ambulansı ile hastaneye kaldırıldı.


Alınan bilgiye göre, Kağıthane İTO Anadolu Meslek Lisesi öğrencilerinden Oğuzhan Batak ile Onur Sarıkan, gezmek içtin Kınalıada`ya gitti. Burada bisiklet kiralayan iki genç, daha sonra adada tur atmaya başladı. Gezinti sırasında Taşocakları Mevkisine gelen ve viraja sert giren iki genç, yaklaşık 4 metre yükseklikten kayalıkların üzerine düştü. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yaralanan iki genci kayalıklardan kurtardı.

Yaralılar, olay yerinde bekleyen ambulansla deniz ambulansına götürüldü. Yaralılar daha sonra deniz ambulansı ile Bostancı İDO İskelesine getirildi. Burada yaralıları bekleyen ambulanslar bilinci kapalı olan Oğuzhan Batak`ı Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi`ne, Onur Sarıkan`ı ise Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi`ne sevk etti. Yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi.


Öte yandan, yaralılarla birlikte deniz ambulansı ile Bostancı`ya kadar gelen Adalar Belediye Başkanı Mustafa Farsakoğlu, "Çocuklar çift sürücülü bisiklete binmişler. Sanırım biraz acemilikleri de var. 3-4 metrelik bir yükseklikten kayalıklara düşmüşler. Bulundukları yerden çıkarılmalarında itfaiye yardımcı oldu" dedi.


Kınalıada ve Burgazada`da en büyük sorunun doktor yokluğu olduğunu ifade eden Farsakoğlu, "Burada üzücü olan şu ki, aile hekimliği uygulamasından sonra maalesef ki Kınalıada ve Burgazada`da hekimin bulunmaması. Şuanda herhangi bir şekilde hekim yok. Haftanın iki günü aile hekimleri gelerek yardımcı olmaya çalışıyorlar. Adaların en büyük sıkıntılarında bir tanesi bu. Biz de deniz ambulansı ile acil olarak yetiştirmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir