• DOLAR 32.504
  • EURO 34.578
  • ALTIN 2476.359
  • ...
Güney Kıbrıs`ta Yoksulluk Artıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Rum Simerini gazetesi, Sosyal Yardım Dairesi`nden 18 bin 500 "Kıbrıslı", 500 Avrupa vatandaşı ve 750 üçüncü ülke vatandaşı ailenin yardım aldığını yazdı.

Bunun dışında işsizler, yoksul öğrenciler ve yaşamak için yardım isteyerek, yaşadıkları bölgelerdeki "sosyal bakkallara" başvuru yapanların listesinin de uzadığını kaydeden gazete, sayıların sarsıcı olduğunu, vatandaşların başvuru yaptığı çeşitli kurumların ise bu kişilere yardım etmek için her türlü çabayı gösterdiğini belirtti.

Gazeteye göre, yılın başından bugüne kadar Sosyal Yardım Dairesi`ne yardım almak için 4 bin 67 başvuru yapıldı, diğer taraftan 2011 yılından kalma 2 bin 497 başvurunun incelenmesi askıda bekliyordu ve bugüne kadar 4 bin 987 (başvuru) incelemesi tamamlandı.

Gıda yardımı almak için çeşitli bölgelerdeki "sosyal bakkallara" her gün başvurular yapıldığına dikkat çeken gazete, bugüne kadar Başpiskoposluğun sosyal bakkalının 3 bin kişiye, yani yaklaşık olarak 500 aileye yardımda bulunduğunu; Eylül ayında bu sayının artmasının beklendiğini kaydetti.

SU FATURALARI BİLE TAKSİTLE ÖDENİYOR

Diğer bir Rum gazetesi olan Fileleftheros da ekonomik krizin Kıbrıs hane halkını vuran bir gerçeklik olduğunu, birçok tüketicinin, temel hizmet giderlerini karşılayamayacak durumda bulunduğunu yazdı. Gazete Rum halkının su faturalarını file artık taksitle ödediğine vurgu yaptı.

CİHAN


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir