• DOLAR 32.374
  • EURO 35.033
  • ALTIN 2326.03
  • ...
`Hedefimiz En Yetkili Sendika Olmaktır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MARDİN - Kamu çalışanlarını aynı çatı altında toplamak amacıyla 2009 yılında Süleyman Demir başkanlığında Türkiye genelinde kurulan Demokratik Ofis Sen Sendikası Mardin şubesini de kurdu.

Mardin Şubesi başkanlığına getirilen Veysi Yılmaz sendikanın çalışmaları hakkında basınla bir araya geldi. Yaptığı açıklamada kamu çalışanlarının haklarını savunduklarını belirten Başkan Yılmaz, 2014 yılında hükümetle birebir görüşecek yetkili sendika olacaklarını hedeflediklerini belirtti.

Mardin Valisi Turan Ayvaz`ın kendilerini destekleyeceklerini de söyleyen Yılmaz, "Bize bağlı üyelerin ve aslında bütün kamu çalışanlarının problemleri hemen hemen aynıdır. Ama değişik sendikada olan arkadaşlarımızın da haklarını savunmak için bu yola çıktık. Nitekim biz hükümetle, devletle, yetkililerle memur sözleşmesi, işte kamu çalışanları toplu sözleşme anlamında oturduğumuz zaman ya da onların haklarını aldığımız zaman sadece kendi üyelerimizin değil, aldığımız bir hak varsa bütün kamu çalışanlarına yansıyor. Şuan kamu çalışanlarının tabiî ki maaş anlamında ekonomik anlamda şartları açısından çok iyi bir yerde olduğumuzu söyleyemeyiz. Enflasyona yenik düşen maaşlarımız var ancak ilerideki günlerde daha etkili bir sendika konumuna geldiğimiz zaman bunları aşmanın yollarını ve çalışmalarının gayretini göstereceğiz" dedi. (M. Salih Keskin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir