• DOLAR 32.519
  • EURO 34.799
  • ALTIN 2421.491
  • ...
Obama Müslümanlara Seslenecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Obama, merakla beklenen konuşmasında halk ayaklanmalarına sahne olan Arap dünyasında Amerika`nın uygulayacağı yeni stratejinin ana hatlarını çizmeye çalışacak.

Ntv`nin haberine göre, Barack Obama, Mısır ve Tunus`taki siyasi geçiş sürecini desteklemek amacıyla ekonomik yardım planı açıklayacak. Yardım çerçevesinde, Mısır`ın Washington`a yaklaşık 1 milyar dolarlık borcunun silineceği belirtiliyor.

Amerikan Başkanı’nın konuşmasında Yemen ve Bahreyn gibi otoriter rejimlere reform konusunda baskı yapması da bekleniyor. Obama`nın, yönetim karşıtı gösterileri güç kullanarak bastırmaya çalışan Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad`a yönelik tutumunu da sertleştirebileceği belirtiliyor.

Amerikan Başkanı bugünkü konuşmasında Filistin-İsrail sorununa da değinerek tarafları yeniden müzakere masasına dönmeye çağıracak.

‘MÜSLÜMANLARIN KALBİNİ KAZANMASI İÇİN…’

Ama Barack Hüseyin Obama`nın konuşmasıyla Müslüman ülkelerin takdirini kazanmasının bir hayli zor olacağına dikkat çekiliyor. Independent gazetesinin deneyimli yazarı Robert Fisk`e göre de Obama`nın, Müslümanların kalbini kazanmak içinAfganistanve Irak`tan hemen ayrılacaklarını ve İsrail`e koşulsuz destek vermeyi bırakacağını açıklaması gerekiyor.

İslami Gündem


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir